Sportsevents skal bidrage til innovation

Idrættens Innovationslab sigter mod at udvikle innovative løsninger i forbindelse med sportsevents. Innovationslabbet har netop indgået samarbejde med Vejle Kommune.
1. feb 2018
Idrættens Innovationslab sigter mod at udvikle innovative løsninger i forbindelse med sportsevents. Innovationslabbet har netop indgået samarbejde med Vejle Kommune.

Idrættens Innovationslab har indgået et samarbejde med Vejle Kommune om at bringe erhvervslivet i spil, når der 10.-13. februar afvikles Danish Open i judo og para-judo i Spektrum Vejle. Det skal være startskuddet for et tættere samarbejde med erhvervslivet i forbindelse med sportsevents i Vejle. Til Danish Open er der derfor arrangeret flere erhvervsrelaterede aktiviteter, som skal styrke indsatsen for at inddrage erhvervslivet. Det involverer eksempelvis et inspirationsseminar om innovation og forretningsudvikling inden for events.

”Med inspirationsseminaret inviterer vi virksomheder og iværksætterne med i udviklingen af events. Virksomhederne kommer med bag scenen og bliver præsenteret for de udfordringer, som eventarrangørerne står overfor. Det kan eksempelvis være ønsket om at tilbyde miljøvenlig emballage til fødevarerne ved et stævne. Ønsket er at udvikle nye løsninger, der både styrker Vejles kommende events, og som virksomhederne kan eksportere til det internationale marked,” siger Anne Mette Trier. Hun er innovationskonsulent i Idrættens Innovationslab, som er et projekt under DIF.

Idrættens Innovationslab, som er finansieret af Industriens Fond, sigter blandt mod at udvikle innovative løsninger i forbindelse med sportsevents. Et marked, som er er i hastig vækst. Hvert år bruges milliarder af kroner på at afvikle sportsevents på globalt plan. Danmark er efterhånden blevet en stærk eventnation, og i de kommende år er Danmark vært for en række store sportsbegivenheder. Det giver virksomheder og iværksættere et godt afsæt for at udvikle og teste nye løsninger!

”Hvis virksomheder ønsker at få en bid af den internationale sportskage, så er sportevents en god mulighed for at etablere nye kontakter og komme i dialog med potentielle kunder. Samtidig er det en unik mulighed for at præsentere og teste nye løsninger af overfor en specifik målgruppe i en afgrænset ramme,” fortæller Anne Mette Trier.

Sportsevents er en god platform for innovation, fordi der er samlet et stort antal eliteudøvere, sportsinteresserede, trænere, eventarrangører inden for en kort periode.

Udover samarbejdet med Vejle kommune samarbejder Idrættens Innovationslab også med organisationerne bag IIHF Ice Hockey World Championship Denmark 2018, Hempel World Sailing Championships 2018 og ITU Multisport World Championships 2018

Se programmet for inspirationsseminaret her

Tilmeld dig her