Elena Rigas bliver dansk fanebærer til vinter-OL

Den danske speedskater Elena Rigas skal bære fanen med Dannebrog, når der den 9. februar er åbningsceremoni ved vinter-OL i PyeongChang.
9. jan 2018
Den danske speedskater Elena Rigas skal bære fanen med Dannebrog, når der den 9. februar er åbningsceremoni ved vinter-OL i PyeongChang.

Når den olympiske ild tændes om præcis en måned, og det danske OL-hold går indmarch på det olympiske stadion i sydkoreanske PyeongChang, bliver det med speedskateren Elena Rigas i front med Dannebrog. Danmarks Idrætsforbund har besluttet, at æren som fanebærer tilfalder den 21-årige speedskater, der har haft en forrygende sæson.

”Elena Rigas vandt i december en fornem sølvmedalje ved World Cuppen i Calgary. Det var den første danske World Cup-medalje i speedskating nogensinde. I den samlede World Cup blev Elena Rigas nummer fem, hvilket viser, at hun hele sæsonen har holdt et højt niveau. De fornemme resultater sammenholdt med en god personlighed gør, at vi i Danmarks Idrætsforbund har valgt Elena Rigas som dansk fanebærer ved åbningsceremonien til vinter-OL i PyeongChang,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold i PyeongChang.

Elena Rigas, der har græske aner, begyndte at stå på rulleskøjter som femårig i Vesterbro Rulleskøjteklub. I 2013 blev hun en del af Dansk Rulleskøjte Union og Dansk Skøjte Unions fælles talentudviklingsprojekt, som blev lavet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. Målet med projektet var at kvalificere atleter til vinter-OL i PyeongChang i 2018. Med tre danske speedskatere på det olympiske holdkort, må man konkludere, at det mål er nået.

Elena Rigas siger:

”Det er en kæmpe ære at skulle gå forrest med fanen til OL-åbningsceremonien. Det er jeg sindssyg stolt over. Det er svært at forestille sig, hvordan det bliver, når jeg træder ind på det olympiske stadion med Dannebrog i hånden, men det bliver med garanti specielt. Jeg glæder mig,” siger Elena Rigas.

Elena Rigas stiller til start i disciplinen mass start, som afvikles den 24. februar. Vinter-OL begynder den 9. februar i sydkoreanske PyeongChang.

Læs mere på OL.dk

For yderligere kommentarer:

Morten Rodtwitt, chef de mission, 29370916

Jesper Carlson, sportschef for speedskaterne, kan kontaktes for kommentarer fra Elena Rigas på 51916697