Presseinvitation: Socialminister besøger idrætsforening for psykisk sårbare

Torsdag den 11. januar 2018 besøger Børne- og socialminister Mai Mercado (C) en idrætsforening for psykisk sårbare på Nørrebro i København. Her skal hun se, hvordan idræt kan gøre en forskel for de mennesker, der slås med fx depression, angst eller skizofreni.
9. jan 2018
Torsdag den 11. januar 2018 besøger Børne- og socialminister Mai Mercado (C) en idrætsforening for psykisk sårbare på Nørrebro i København. Her skal hun se, hvordan idræt kan gøre en forskel for de mennesker, der slås med fx depression, angst eller skizofreni.

Idrætsforeningen IF Kæmperne består af mennesker med psykiske vanskeligheder, og ministeren skal møde foreningens medlemmer og ledere og høre deres historier om, hvordan idrætsforeningen har hjulpet dem.

Som psykisk sårbar kan man især have glæde af det fællesskab, den motion og den livsglæde, som foreningslivet giver, men de psykiske vanskeligheder kan også gøre det uoverskueligt at starte i en ordinær idrætsforening. For dem findes der foreninger, som IF Kæmperne i 35 danske kommuner, der kan få alle med i Foreningsdanmark.

Pressen inviteres med til at dække ministerbesøget, hvor medlemmer og ledere af foreningen også stiller op til interviews og billeder. 

Det vil blandt andet være muligt at møde Ulla Matzen, der har en personlighedsforstyrrelse og depression, og er en af de mange gode eksempler på, hvad idrætsforeningen har betydet for hende.

”IF Kæmperne har gjort, at jeg ikke er blevet indlagt for tredje gang. Idrætten giver mig en pause fra min lidelse, når jeg kan fokusere på at placere fødderne rigtigt eller holde øje med uret, mens jeg løber. I foreningen er de andre der for mig, og jeg er der for dem”, siger Ulla Matzen, som både er medlem og med i IF Kæmpernes bestyrelse.

Program:

Sted: Hørsholmsgade 20, 2200 København N
14:00 Ministeren ankommer
14:05 Velkomst og præsentation af IFK98 v. Otto Moldrup Sørensen, medarbejder i IFK98
14:20 Kort illustration af en aktivitet, der dyrkes i IFK98 v. instruktør Mette Schierling
14:30 Rundvisning i fitness, hvor der trænes
14:45 UIla Matzen, der er medlem og bestyrelsesmedlem i IFK98, fortæller sin personlige historie om sårbarhed, idræt og foreningsliv
15:00 Samtale med medlemmer, frivillige og instruktører
15:30 Tak for i dag

Tilstede under besøget med mulighed for interviews:

Mai Mercado, Børne- og socialminister
Ulla Matzen: Medlem og bestyrelsesmedlem i IFK98
Mogens Damgard, bestyrelsesmedlem i DAI, der varetager Idræt for Sindet-foreningerne
Niels Nygaard, formand for DIF

Derudover vil der være en række øvrige medlemmer, ledere og frivillige, der stiller op til interview.

Kontakt:

Ønsker du at deltage i ministerens besøg torsdag den 11. januar så send en mail til Suzanne Meyer på sme@dif.dkeller ring på 24 26 63 95

For spørgsmål vedrørende IFK98:

Otto Moldrup Sørensen, medarbejder tlf. 25 12 64 45
Ulla Matzen, medlem og bestyrelsesmedlem i IFK98, tlf. 30 69 25 94