Viktor Axelsen blev aftenens hovednummer

Badmintonspilleren spillede en hovedrolle ved DIF og DR’s gallashow Sport 2017, da han vandt tre priser. Blandt andet Årets Sportsnavn og BT Guld.
6. jan 2018
Badmintonspilleren spillede en hovedrolle ved DIF og DR’s gallashow Sport 2017, da han vandt tre priser. Blandt andet Årets Sportsnavn og BT Guld.

Viktor Axelsen røg helt til tops i 2017, hvor han blev verdensmester i badminton. Han røg også helt til tops lørdag aften i Boxen i Herning, hvor DR og DIF afholdt Sport 2017-showet. Den sympatiske verdensstjerne tog sig af hele tre priser. Blandt andet de to nok største priser, Årets Sportsnavn og BT Guld, som han supplerede med prisen for bedste jubelscene. De tre priser blev uddelt på baggrund af dommene fra henholdsvis en komité, de øvrige idrætsstjerne og DR’s seere.

”Jeg kunne ønske mig en bedre person til at modtage prisen. Nu åbner jeg en kildevand, og ønsker jer alle en rigtig god aften, sagde Viktor Axelsen via en liveforbindelse fra Indien, efter han havde takket både store og små for de mange priser.

Prisen som Årets Sportsnavn, der blev uddelt af H.K.H Kronprins Frederik, blev i Viktor Axelsens fravær (han spiller i øjeblikket holdkonkurrence i Indien) modtaget af hans søster.

På en aften, der stod i sportens tegn og blev suppleret af musik fra Saveus, Minds of 99 og Nik og Jay, var der også masser af anerkendelse til breddeidrætten, ildsjæle, forbilleder.

Nadia Nadim blev kåret til Årets Forbillede, GOG-legenden Poul Syberg blev kåret til Årets Energibundt, og Årets Fidusbamse gik til Mikkel Madsen, der spiller amerikansk fodbold hos Sønderborg Sergeants.

Endelig blev der optaget et nyt medlem i Sportens Hall of Fame, og det var den 9-dobbelte vinder af Le Mans, Tom Kristensen, der fik sin buste afsløret.

”Jeg er utrolig glad og beæret, og det er en fantastisk ære,” sagde Tom Kristensen og uddybede:

”Tænk at jeg får en buste til at stå i Idrættens Hus i Brøndby sammen med de fantastiske personligheder i Hall of Fame, som har præget mig og dansk idræt. Jeg ser frem til, at nattevagten slukker lyset, så skal alle os medlemmer have nogle fantastiske samtaler.”

Samtlige aftenens priser:

e-Boks, DIF og P4’s Danskernes Idrætspris: Thy Piger

BESTSELLERS Olympisk Håb: Julius Johansen

BT Guld: Viktor Axelsen

Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris: Kirsten Cornelius

Tryg Forsikrings Årets Forbillede: Nadia Nadim

DIF og Nordea-Fondens Fidusbamse: Mikkel Madsen, Sønderborg Sergeants

Kulturministerens Parasportspris: Mansoor Sidiqqi og Connie Hansen

Danske Spils Årets Jubelscene: Viktor Axelsen

Årets Mandlige Fodboldspiller: Christian Eriksen

Spillerforeningen og Hessel Hires Årets Fodboldspiller M/K: Christian Eriksen/Pernille Harder

Ørsteds og DIF’s Årets Energibundt: Poul Syberg

Jyllands-Posten og DIF’s Årets Sportsnavn: Viktor Axelsen

Hall Of Fame: Tom Kristensen