GOG-legende bliver Årets Energibundt

Efter mere end 50 år som frivillig fik Poul Syberg Pedersen fra GOG Håndbold – under DR’s store show SPORT 2017 – overrakt Danmarks Idrætsforbund og Ørsteds pris som Årets Energibundt.
6. jan 2018
Efter mere end 50 år som frivillig fik Poul Syberg Pedersen fra GOG Håndbold – under DR’s store show SPORT 2017 – overrakt Danmarks Idrætsforbund og Ørsteds pris som Årets Energibundt.

Da SPORT 2017 lørdag aften rullede over skærmen, modtog Poul Syberg Pedersen prisen Årets Energibundt. Han fik den som en anerkendelse af mere end 50 års frivilligt engagement i GOG Håndbold, hvor han gennem tiden har ageret alt fra elitetræner til festarrangør.  

De tre finalister var Poul Syberg, Ernst Lykke Nielsen og Anna Pouplier. Poul Syberg løb med æren for sit mangeårige og imponerende engagement i GOG Håndbold, hvor han har bidraget til en succesklub for både bredde- og eliteidræt.

Med prisen får Poul Syberg 75.000 kr., hvoraf 50.000 kr. går til GOG Håndbold og 25.000 kr. til Poul selv. De to andre finalister modtager hver 10.000 kr. for deres store frivillige indsats i henholdsvis Gymnastikforeningen Køge Bugt og den københavnske forening Familieidræt.

Det er blandt andet takket være Poul Syberg, at GOG håndbold har været og stadig er et samlingspunkt for fynsk håndboldkultur. Han har gennem fem årtier dedikeret en stor del af sin fritid på at skabe en velfungerende idrætsklub, hvor både sociale aktiviteter og det sportslige fungerer, og hvor både unge og gamle, amatører og professionelle har lyst til at komme. For eksempel har han bidraget til at sikre, at GOG er blevet en sportslig succes også på eliteplan.

Prisen Årets Energibundt er stiftet af Danmarks Idrætsforbund og Ørsted som en hyldest til det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne landet over. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

”Poul Syberg er en fuldstændig afgørende drivkraft i GOG. Et energibundt og en trækkraft som ikke bare har flyttet en håndboldklub, men et helt lokalsamfund og dansk håndbold. En ægte ildsjæl som evindeligt sætter glød og ild i både talent- og elitemiljøet og bredde- og klublivet i GOG,” siger Thomas Bach, der som næstformand i DIF har siddet med i dommerpanelet.

Hos Ørsted er der en stor begejstring for de mange frivillige energibundter, som Poul er en stærk repræsentant for.

”Energibundter som Poul, Ernst og Anna er hver dag med til at gøre en stor forskel for de lokale sportsforeninger med deres særlige indsats og spiller en stor rolle i at styrke fællesskabet. Netop fællesskabet er en forudsætning for det stærke og særegne danske foreningsliv, der er med til at samle lokalmiljøer,” siger HR-direktør i Ørsted, Hanne Blume, der overrakte prisen til Poul Syberg Pedersen.

PRESSEKONTAKT
Ulrik Frøhlke, presserådgiver, Ørsted, tlf. +45 99 55 95 60.