Flot medaljeår for dansk idræt

Danske eliteatleter sikrede et flot dansk medaljeår i 2017. 138 medaljer blev vundet ved EM og VM, og det er flere end i det senest sammenlignelige år.
27. dec 2017
Danske eliteatleter sikrede et flot dansk medaljeår i 2017. 138 medaljer blev vundet ved EM og VM, og det er flere end i det senest sammenlignelige år.

Den danske nationalmelodi blev afspillet flittigt i 2017. 138 gange steg danske atleter op på podiet ved EM- og VM-konkurrencer og fik medaljer om halsen. På grund af den olympiske, fireårige cyklus er det senest sammenlignelige år 2013 (året efter sommer-OL), og her vandt Danmark 110 medaljer.

”På trods af vores beskedne størrelse leverede danske atleter i 2017 endnu en flot medaljehøst. Vores eliteatleter er fantastiske repræsentanter for Danmark, og der står stor respekt om dansk eliteidræt i hele verden,” siger DIF’s OL chef de mission og teamleder for Talent og Elite, Morten Schram Rodtwitt, og fortsætter:

”Det har eksempelvis været imponerende at se Viktor Axelsens vinde VM-guld i badminton og at følge sejlerne Jena Mai Hansens og Katja Salskov-Iversens VM-sejr i 49erFX-klassen. Og så er det værd at bemærke, at eksempelvis Caroline Wozniacki har haft en fantastisk sæson med store turneringssejre, selv om disse ikke tæller med i medaljestatistikken.”

Mangfoldighed i eliteidrætten
Dansk eliteidræt er blandt andet kendetegnet ved en stor mangfoldighed. Medaljerne blev således vundet af atleter fra hele 25 forskellige specialforbund.

”Det er flot, at vi kan være med i så mange forskellige idrætsgrene. Men konkurrencen fra andre nationer er stor og voksende, og vi har faktisk vundet færre medaljer i år i de olympiske idrætsgrene end i 2013, så vi skal hele tiden være på tæerne for at følge med. Heldigvis eksisterer der et godt samarbejde mellem DIF og Team Danmark, og så foregår der et rigtig godt elitearbejde i specialforbundene og i deres foreninger,” understreger Morten Schram Rodtwitt.

På DIF.dk findes den officielle danske medaljestatistik over vundne EM-, VM-, PL- og OL-medaljer gennem tiden. Se hele medaljestatistikken her: https://www.dif.dk/da/ol_elite/medaljer_og_mesterskaber

For kommentarerer kontakt:
DIF's OL chef de mission, Morten Schram Rodtwitt, mrt@dif.dk, 29370916
DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, mmh@dif.dk, 21663774