PRM: To curlinghold udtaget til vinter-OL

Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse har udtaget de 10 curlingspillere, der skal på isen til vinter-OL i PyeongChang.
21. dec 2017
Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse har udtaget de 10 curlingspillere, der skal på isen til vinter-OL i PyeongChang.

Det er efterhånden blevet en god dansk tradition, at Danmark er på startlisten, når verdens bedste curlingspillere kæmper om OL-medaljer. Den tradition bliver der heldigvis ikke lavet om på, når PyeongChang til februar byder hele verden velkommen til vinter-OL. I december kvalificerede både kvinde- og herreholdet sig til vinter-OL efter dramatiske kampe under kvalifikationsturneringen i Tjekkiet.

”Det har været en lang vej for de to danske curlinghold for at kvalificere sig til vinter-OL, men det er fantastisk flot, at de begge holder fokus og sikrer sig de to allersidste billetter i OL-curlingturneringen. Både for danskerne hjemme i stuerne og for det samlede OL-hold i PyeongChang er det vigtigt, at dansk curling er med ved vinter-OL. Det sikrer en masse OL-sport med dansk deltagelse, og tidligere vinter-OL har vist, at den danske opbakning til curling er stor, og at mange sidder længe oppe foran fjernsynet for at følge kampene,” siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold.

Hos skipper Rasmus Stjerne er ambitionerne høje for det danske herrehold, der har en VM-sølvmedalje i 2016 som det bedste resultat.

”Vi har haft en lidt anderledes forberedelse end de andre kvalificerede lande, fordi vi er kvalificeret som det sidste hold. Så lige nu træner vi let og restituerer, men efter nytår skal den have fuld vind i sejlene. Vi står med en god fornemmelse og tror på, at vi kan levere et godt resultat til vinter-OL. Selvfølgelig drømmer vi om medaljer, men må også erkende at vi ikke er favoritter til medaljer. I øjeblikket ligger vi nummer 9 på verdensranglisten, men feltet er tæt, og hvis nogle af favoritterne fejler, kan vi godt kvalificere os til slutspillet, og så kan alt ske”, siger Rasmus Stjerne.

Team Danmark har gennem de seneste år øget støtten til Dansk Curling Forbund markant, og blandt andet investeret i de sportslige forberedelser de kommende uger frem til vinter-OL. Det indebærer eksempelvis træningsturneringer og et ophold i Japan eller Sydkorea inden vinter-OL, fortæller Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Det internationale konkurrenceniveau i curling er skærpet markant de seneste år, og det er hamrende flot, at begge curlinghold formåede at indløse OL-billetter. Vi har sammen med Dansk Curling Forbund lagt den bedst mulige plan for begge hold, så de står så skarpt som muligt, når det gælder,” siger Lone Hansen.

Ud over curlingholdene udgør Danmarks OL-hold foreløbig de tre speed skatere Elena Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt, som tidligere er udtaget til vinter-OL.

Herreholdet
Rasmus Stjerne Hansen - skipper (OL-erfaring fra Sochi 2014)
Johnny Frederiksen (OL-erfaring fra Sochi 2014 og Vancouver 2010)
Mikkel Adrup Poulsen (OL-erfaring fra Sochi 2014 og Vancouver 2010)
Oliver Dupont
Morten Berg Thomsen

Dameholdet
Madeleine Dupont - skipper (OL-erfaring fra Vancouver 2010)
Denise Dupont (OL-erfaring fra Vancouver 2010)
Julie Dall Høgh
Mathilde Halse
Lina Almind Knudsen

Fakta
OL-curlingturneringen løber fra den 14. februar, der deltager 10 nationer i begge turneringer, og alle spiller mod alle. De bedste fire hold spiller semifinaler, og finalerne spilles den 24. og 25. februar.

Den eneste danske medalje ved et vinter-OL nogensinde blev vundet ved OL i Nagano i 1998, hvor det danske curlinghold for kvinder vandt sølvmedaljer.

Yderligere oplysninger
Morten Rodtwitt, chef de mission for det danske OL-hold, 29370916
Lone Hansen, direktør i Team Danmark, 60382527
Ulrik Schmidt, sportschef, Dansk Curling Forbund, 40862664