Bowling og parasport er nye på Skole OL-programmet

Skole OL 2018 byder på atletik, bueskydning, roning og svømning samt nu også bowling og parasport, som er nye idrætter på programmet.
14. dec 2017
Skole OL 2018 byder på atletik, bueskydning, roning og svømning samt nu også bowling og parasport, som er nye idrætter på programmet.

I 2018 bliver der seks idrætsgrene at vælge imellem, når landets 4.-7. klasser dyster om Skole OL-medaljerne. Atletik er en gammel kending, mens bueskydning, roning og svømning kom på programmet i 2017-sæsonen. I år optages bowling og parasport i det, som populært kaldes for ’OL i børnehøjde.

”I DIF er vi enormt stolte over at være arkitekterne bag Skole OL. Vi opfandt legene i 2009, hvor det kun var muligt for hovedstadens skoleklasser at deltage. I dag er Skole OL udbredt i hele Danmark, og populariteten er stor. Hvert år slår vi deltagerrekord, og i den kommende sæson slår vi med seks idrætsgrene på programmet også rekord i antal aktiviteter. Vi ser frem til den kommende sæson og ikke mindst finalerne i Aarhus den 12.-15. juni,” siger DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm og fortsætter:

”Vi er glade for at kunne byde bowling og parasporten velkommen på Skole OL-programmet i 2018. I bowlingforbundet arbejder de strategisk med at introducere bowling for børn og unge, og her er Skole OL en oplagt platform. Hvad angår parasporten, så er vi stolte over at kunne tilbyde børn med fysiske udfordringer at kunne konkurrere på lige fod med og mod deres klassekammerater. Vi har netop overtaget ansvaret for den danske delegation ved de Paralympiske Lege fremover, så det er oplagt, at parasporten også skal have en plads til Skole OL.”  

Bowlingforbundet har fokus på ’børn og unge’

Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvilke 20 byer der skal være værter for de indledende konkurrencer i bowling til Skole OL. Men det ligger fast, at hele klassen skal deltage, så det bliver en klasseturnering og ikke en individuel turnering.

I bowlingforbundet er de stolte over at skulle være en del af Skole OL-succesen. Administrations- og udviklingschef, Jan Donde, siger:

”Skole OL passer perfekt ind i vores strategiske spor ’Børn og unge’. Vi har selv en skoleturnering på aktivitetshylden og glæder os til at give denne turnering et ordentligt løft ved at indgå i Skole OL. Skole OL har udviklet sig enormt gennem de senere år, og vi betragter optagelsen i det fine selskab som en blåstempling af vores idræt,” siger Jan Donde og slutter:

”I forhold til at markedsføre og eksponere bowling over for børn og unge, anser vi Skole OL som en perfekt platform. Vi forventer, at deltagelsen i Skole OL kan bidrage betydeligt til vores rekrutteringsmål.”

Elever med og uden fysiske handicap konkurrerer side om side

I dansk, matematik og andre boglige fag deltager elever med og uden et handicap side om side, men når det kommer til idræt, så er undervisningen typisk mere opdelt. I Parasport Danmark er de derfor glade for, at elever med et handicap nu kan deltage sammen med deres klassekammerater i Skole OL-konkurrencerne.

Direktøren i Parasport Danmark, Niels Christiansen, siger:

”Skole OL er klassekonkurrencer for alle og ikke individuelle konkurrencer for de få. Derfor skal elever med et handicap naturligvis være med, når der er OL i børnehøjde. Vi har udarbejdet nogle omregningstabeller, så alle elever tæller lige meget i konkurrencerne – uanset om man har et handicap eller ej. Vi håber på den måde, at flere børn med et handicap får en glæde ved at dyrke idræt og fortsætter med det, når Skole OL-ilden slukkes.”

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde og afvikles i 2018 for tiende gang i træk. Skole OL tilrettelægges og afvikles efter de tre børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed og fairplay. Der er store ambitioner for udbredelsen af Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Før konkurrencerne begynder, er der åbningsceremoni, som består af, at den skoleolympiske ild tændes, nationalmelodien synges, taler afvikles og indmarchen finder sted. På den måde ’låner’ Skole OL flere af de olympiske traditioner.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL.

Fra februar til maj afholdes de indledende lokalstævner, som arrangeres af lokale idrætsforeninger og skoler. Herfra kvalificerer de bedste klasser sig til Skole OL-finalen i Aarhus den 12-15. juni 2018. I 2018 vil op imod 12.000 elever deltage i finalerne, som afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune. Kommunen leverer ikke blot rammerne, men også tre millioner kroner årligt over de kommende år.

I 2018 forventes det, at mere end 100.000 børn deltager i Skole OL, som vil blive afviklet i næsten to tredjedele af landets kommuner.

Læs mere på www.skoleol.dk  

Yderligere oplysninger:

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, 21663774 Torben Dan Pedersen, Skole OL-projektchef, 20496441