PRM: Kvindelandsholdet vinder Kulturministerens Idrætspris

Kvindelandsholdet i fodbold vinder Kulturministerens Idrætspris og 100.000 kroner. Holdet var indstillet af DIF for dets præstationer ved EM i Holland.
11. dec 2017
Kvindelandsholdet i fodbold vinder Kulturministerens Idrætspris og 100.000 kroner. Holdet var indstillet af DIF for dets præstationer ved EM i Holland.

Det blev kvindelandsholdet i fodbold, som løb med hæderen og 100.000 kroner, da Kulturministerens Idrætspris blev uddelt mandag aften.

Kvindelandsholdet vandt tidligere på året sølv ved EM i Holland. Spillernes præstationer var med til at skabe så stor interesse for holdet, at halvanden million danskere så med på tv, da finalen blev spillet.

”Tusinde tak på vegne af hele Kvindelandsholdet. Vi er utroligt stolte af denne her pris. Det var en vild sommer, og det var fantastisk at komme hjem og mærke, hvordan hele Danmark var med os”, lød det fra Nicoline Sørensen, der modtog prisen på vegne af alle sine holdkammerater.

Formand for DIF, Niels Nygaard, glæder sig over, at kvindelandsholdet, som en af DIF’s tre indstillede kandidater, vandt prisen.

”Jeg har kæmpe respekt for holdets sportslige præstationer ved EM-slutrunden. Med deres flotte spil skabte de en fortjent interesse for kvindefodbold og motiverede tusinder af især unge piger til at komme ud på græsset og gøre deres helte kunsten efter,” siger Niels Nygaard.

Ifølge ham var det ikke kun spillet på banen, der lå bag DIF’s indstilling af holdet.

”Med deres smilende, imødekommende og spontane stil bragte spillerne sig i øjenhøjde med befolkningen. Dermed var de ikke kun spillemæssigt, men også menneskeligt fantastiske repræsentanter for dansk idræt,” understreger Niels Nygaard.

Kulturministerens Idrætspris gives til en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden. Personkredsen dækker eliteidrætsudøvere, trænere, ledere, forskere og andre, som i 2017 har haft en særlig stor betydning for dansk idræt. Der er således tale om en pris, der dækker hele idrætten.

Begrundelsen for, at det netop blev Kvindelandsholdet, der løb med sejren, gav Kulturminister Mette Bock i sin tale: 

"I samlede os allesammen, I samlede danskerne, og det er også det, idrætten kan. Så jeres præstation rækker langt og bredt. I er forbilleder for alle dem, der har fulgt med i kvindefodboldens udvikling, og dem er der faktisk rigtig mange af".

Ud over kvindelandsholdet i fodbold havde DIF indstillet Dansk Arbejder Idrætsforbund for dets indsats over for folk med psykiske vanskeligheder samt ungdomsformand i Høje Taastrup Idrætsforening, Ilknur Kekec, for hendes arbejde med Get2sport og for at få piger med udenlandsk baggrund til at spille fodbold.

I alt var der 12 indstillinger til prisen. Ud over DIF havde DGI, Team Danmark, Dansk Firmaidrætsforbund, Parasport Danmark, Kulturministeriets Forskningsudvalg og Anti Doping Dannmark indstillet kandidater til prisen.

I forbindelse med det store Sport 2017-show i Herning den 7. januar uddeles Kulturministerens Parasportspris.