Idrætsinitiativer fra Aalborg, Hørning og Thy er i finalen om 100.000 kr.

Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. Finalisterne er Lykkeliga, Aktive familier i Hørning og FC Thy Piger. Den endelige vinder, der bliver offentliggjort 6. januar 2018 ved DR’s sportsshow SPORT 2017, modtager 100.000 kr. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
6. dec 2017
Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. Finalisterne er Lykkeliga, Aktive familier i Hørning og FC Thy Piger. Den endelige vinder, der bliver offentliggjort 6. januar 2018 ved DR’s sportsshow SPORT 2017, modtager 100.000 kr. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

DIF’s bestyrelse udvalgte tirsdag 5. december 2017 de tre finalister, der fortsat er med i dysten om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med. Valget faldt på 'Lykkeliga', der er indstillet i Nordjylland, 'Aktive familier' i Hørning, der er indstillet i Østjylland og 'FC Thy Piger', der er indstillet i Midt og Vestjylland.

Der var i alt otte initiativer fra hele landet at vælge imellem for bestyrelsen. De otte initiativer var fundet ved en afstemning i de regionale P4-distrikter, hvor 14.267 danskerne deltog. I alt var der indstillet 229 forskellige idrætsinitiativer.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række kriterier. Initiativerne skal i særlig grad gavne den lokale foreningsidræt og styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening. Derudover skal initiativerne kunne stå som inspiration for andre.

Om de tre finalister siger DIF's formand, Niels Nygaard:

”'Lykkeliga' er et spændende initiativ, der viser, at alle børn og unge - også udviklingshæmmede - kan have stort udbytte af foreningsidræt. Initiativtager, Rikke Nielsen, er en frontkæmper, der har skabt et unikt tilbud for en gruppe, som ’raskidrætten’ i mange år ikke har haft nok fokus på. Nu går børn med blandt andet Downs syndrom til ugentlig træning og spiller kampe mod lykkeligahold fra andre byer. Det er et eksempel, som andre kan lære af.”

”Det er imponerende med så mange familier, der deltager i 'Aktive familier' i Hørning. Her er et idrætstilbud, der er skabt til den travle børnefamilie, som gerne vil motionere i en idrætsforening. Der er et forbilledligt fokus på, at alle i familien – der sagtens kan indeholde tre generationer – skal have mulighed for at dyrke idræt hver for sig, men også på samme tid, og ikke mindst i fællesskab. ”

”FC Thy Piger er også et interessant initiativ fordi, der her er tale om et banebrydende samarbejde mellem ellers rivaliserende naboklubber. Fem klubber er simpelthen gået sammen om at redde pigefodbolden i hele området. På trods af de forholdsvis store afstande og størrelsesforskelle mellem klubberne har de skabt et ligeværdigt samarbejde, der styrker både spillere og foreninger. Det er initiativer som dette, der kan vise vejen for andre idrætter i tyndt befolkede områder af idrætsdanmark,” slutter Niels Nygaard.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggjort 6. januar 2018 til DR’s sportsshow SPORT 2017, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.

Om de tre finalister:

Lykkeliga – indstillet i Nordjylland
Idrætsinitiativet fra Aalborg handler om at give udviklingshæmmede børn og unge mulighed for at dyrke håndbold i en forening. Initiativtager er Rikke Nielsen, der er tidligere landsholdsspiller. Hun insisterede på, at hendes datter med Downs syndrom skulle have et mulighed for at spille håndbold og startede Lykkeliga op, hvor mange børn og unge nu træner og spiller kampe mod andre tilsvarende hold i Lykkeligaen. Det giver lykkeliga-spillerne kæmpe oplevelser og livsglæde.
For både forældre og børn er 'Lykkeliga' et unikt fællesskab, der rækker ud over selve håndbolden på halgulvet.

Aktive familier i Hørning - indstillet på Østjylland
'Aktive familier' i Hørning er en del af Hørning Puls. I det idrætsinitiativ er der fokus på den travle børnefamilie. Her kan store som små bevæge sig og lege med deres forældre. På den måde kombineres motion og kvalitetstid med børnene.
Blandt aktiviteterne er skattejagt, udefitness, forhindringsbane, cykellege, orienteringsløb, Pokémon Go, geocaching. Der er aktiviteter for børn og voksne og der er garanti for at både børn og voksne får sved på panden.
Indendørs har flere og flere fundet vej til gymnastiksalen, hvor man kan få 1,5 time fyldt med fællesopvarmning og max gas på redskaberne bagefter. En søndagscafé med kaffe, kage/boller og saftevand sørger for, at der også er plads til hygge i pauserne.

FC Thy Piger – indstillet i Midt- og Vestjylland
Idrætsinitiativet i Thy består af et unikt ligeværdigt samarbejde mellem fem gamle rivaliserende klubber: Frøstrup Hannæs IF, IF Nordthy, Nors BK, Koldby-Hørdum IF og Thisted FC. Samarbejdet betyder, at piger kan fortsætte med at spille fodbold, selvom de bor i et lokalsamfund, hvor der ikke er så mange spillere. Og pigerne får mulighed for at spille fodbold på et højere niveau, end de ellers havde mulighed for. Som en konsekvens er janteloven sat ud af funktion - pigerne må gerne være dygtige til fodbold. Hos FC Thy Piger træner pigerne i rotation mellem alle fem klubber. Dertil kommer, at pigerne træner og spiller kampe lige meget i alle klubber. På den måde føler pigerne nu, at deres hjemmebane nu ligger i alle fem klubber.
Hos FC Thy Piger – hvor der er 45 km mellem Frøstrup i nord til Hørdum i syd – vokser antallet af medlemmer, og samarbejdet har i praksis reddet pigefodbolden i Thy.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet af Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com.