Olympisk målsætning nået

DIF og Team Danmark har nu mere end nået ambitionen om at rejse 100 millioner kroner frem mod OL og PL i Tokyo i 2020 – senest med en partnerskabsaftale med KIRKBI A/S. Nu stiler de to organisationer endnu højere.
28. nov 2017
DIF og Team Danmark har nu mere end nået ambitionen om at rejse 100 millioner kroner frem mod OL og PL i Tokyo i 2020 – senest med en partnerskabsaftale med KIRKBI A/S. Nu stiler de to organisationer endnu højere.

Efter et succesfuldt OL i Rio, hvor der var historiske 15 danske OL-medaljer med hjem i flyet, trak DIF og Team Danmark i arbejdstøjet for at tiltrække nye partnere frem mod OL og PL i Tokyo 2020.

En stor donation fra Salling Fondene på 50 millioner kroner til Team Danmark kom i land tidligere på året, og flere kommercielle partnerskaber er fulgt i kølvandet. Der er på nuværende tidspunkt indgået kommercielle partnerskaber med 15 partnere. Det er store virksomheder som Arla, ISS, Toms, Ørsted og BESTSELLER, der bidrager til det olympiske arbejde. Til gengæld kan de kalde sig olympiske partnere og nyde godt af idrættens ekspertområder som eksempelvis sundhed og målrettethed.  

Ny partnerskabsaftale med KIRKBI A/S

Den seneste partnerskabsaftale er indgået med holding- og investeringsselskabet KIRKBI A/S. Aftalen, der er lavet mellem KIRKBI A/S og DIF frem mod OL i Tokyo 2020, har en samlet værdi på 40 millioner kroner, hvilket betyder, at den olympiske målsætning om at nå 100 millioner kroner er mere end nået.

Morten Mølholm, der er administrerende direktør i DIF, siger:

”Vi er utrolig glade og taknemmelige for, at KIRKBI har valgt at bakke op om vores olympiske og paralympiske arbejde. Pengene skal primært gå til en styrkelse af vilkårene for atleterne op til og under OL og PL. Desuden skal en del af midlerne gå til talentarbejde, så vi også kan se danske atleter på den internationale scene på en længere bane. Vi er særligt glade for, at vi med opbakningen fra KIRKBI kan give vores samarbejde med parasporten en rigtig god start og løfte PL-atleternes forberedelser frem mod PL i Tokyo.”

Morten Mølholm fortsætter:

”Vi har nu mere end nået vores fælles ambition med Team Danmark om at rejse 100 millioner kroner frem mod OL og PL i Tokyo. Men i sportens verden er vi opdraget til hele tiden at stile højere, så derfor stopper vores arbejde ikke her. Vi fortsætter ufortrødent med at lave flere partnerskaber.”

KIRKBI A/S vil gerne medvirke til, at Danmark er stærkt repræsenteret ved OL og PL. Derudover har de danske OL-atleter en vigtig funktion som rollemodeller. Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør i KIRKBI A/S, forklarer:

”Vi har alle sammen brug for rollemodeller – ikke mindst børn og unge, og her har OL- og PL-atleterne meget at byde ind med. Atleterne realiserer drømme, de er dybt passionerede omkring deres sport, og de minder os om, at det er muligt at nå selv de mest ambitiøse mål. Det, synes vi, er både vigtigt og inspirerende, og det ligger meget tæt op ad KIRKBIs værdigrundlag. ”

Fastholdelse af niveau

Målet om at rejse 100 millioner kroner til det olympiske arbejde blev sat hurtigt efter OL i Rio for at opretholde et internationalt konkurrenceniveau. Men DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, og Team Danmark, der har ansvaret for at støtte, udvikle og koordinere dansk eliteidræt, er meget opmærksomme på, at kampen om medaljer hele tiden intensiveres, hvilket også rykker de økonomiske ambitioner.

Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark, siger:

”At vi har nået vores ambition betyder, at vi kan fastholde det økonomiske niveau, vi arbejdede med i årene op til OL i Rio. Dermed er midlerne med til at sikre, at vi ikke bliver hægtet af den internationale udvikling, hvor mange lande investerer massivt i eliteidræt.”

Lone Hansen fortsætter:

”Team Danmark har store ambitioner på dansk eliteidræts vegne, og der er stadig uforløste potentialer, som vi sammen med specialforbundene skal være dygtige til at forløse, hvis vi skal fastholde den positive udvikling. Det arbejde er midlerne fra fonde og virksomheder med til at understøtte,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Fakta: Idrættens partnerskaber

Det er Sport One Danmark (SODK), der varetager idrættens kommercielle interesser. SODK er ejet af Team Danmark og DIF.

Olympiske partnerskaber:

KIRKBI A/S
Føtex
Netto
Bilka
BESTSELLER
Toms
Ørsted (tidl. Dong Energy)
Arla
ISS

Partnere:

Kopenhagen Fur
e-Boks
Tryg
Kohberg
Fitness World
Pastella

Om KIRKBI A/S KIRKBI A/S er Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab. Selskabets strategiske aktiviteter omfatter 75% ejerskab af LEGO Koncernen, 29,8% ejerskab af Merlin Entertainments plc, som blandt andet driver LEGOLAND parkerne, og investeringer i bæredygtig energi. Selskabets investeringsaktiviteter omfatter desuden betydelige langsigtede investeringer i virksomheder som ISS A/S, Falck og Nilfisk A/S samt ejendomsinvesteringer i Danmark, Storbritannien, Schweiz og Tyskland. www.KIRKBI.com.

Yderligere kommentarer:

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, +4521663774
Lone Hansen, direktør i Team Danmark, +4560382527
Ulla Lundhus, Head of Communication, KIRKBI A/S +4553194767