Indstillinger til Kulturministerens Idræts- og Parasportpris 2017

DIF indstiller Ilknur Kekec, Dansk Arbejder Idrætsforbund og kvindefodboldlandsholdet til Kulturministerens Idrætspris samt Parasport Danmark til Kulturministerens Parasportpris.
27. nov 2017
DIF indstiller Ilknur Kekec, Dansk Arbejder Idrætsforbund og kvindefodboldlandsholdet til Kulturministerens Idrætspris samt Parasport Danmark til Kulturministerens Parasportpris.

Den 11. december udddeles Kulturministerens Idrætspris for en ekstraordinær idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. DIF’s bestyrelse har valgt at indstille ungdomsformand i HTI Fodbold, Ilknur Kekec, Dansk Arbejder Idrætsforbund for dets arbejde med sindslidende og kvindefodboldlandsholdet, der vandt sølv ved EM i Holland.

Det sker blandt andet ud fra følgende begrundelse:

Ilknur Kekec:

Mange af de piger, som er blevet trænet af Ilknur, er i dag selv trænere i HTI Fodbold. De lægger ikke skjul på, at de blandt andet gør det af taknemmelighed for den indsats, som Ilknur har gjort for dem. Derfor overvejer de ikke at sige nej, når de bliver spurgt, om de har lyst til at tage en tørn som frivillig i foreningen.

Piger med anden etnisk baggrund er generelt underrepræsenteret i forhold til idrætsdeltagelse og anden fysisk aktivitet. Ilknur Kecec er med til at gøre en forskel i hele boligområdet ved at trænge gennem kulturelle barrierer og sikre, at pigerne bliver den del af det forpligtende fællesskab, som er det danske foreningsliv.

Dansk Arbejder Idrætsforbund (Idræt for Sindet):

Der skal være plads til alle i dansk idræt. ’Idræt for Sindet’ er Dansk Arbejder Idrætsforbunds (DAI) samlende koncept for at få psykisk sårbare danskere til at være fysisk aktive. Det er der mange fordele i – både for den enkelte psykisk sårbare og for samfundet.

Idræt har en kæmpe betydning for mennesker med fx depression, angst eller skizofreni. De har især gavn af de forcer, som den danske foreningsidræt er så kendt for. Medlemmerne får venner, bliver gladere og kommer også i bedre form, hvilket ellers er en udfordring for mange psykisk sårbare. Så ’Idræt for Sindet’ giver ikke bare lighed i idræt - det giver også lighed i sundhed.

Kvindefodboldlandsholdet:

Sommeren 2017 vil stå tilbage som en historisk sportslig milepæl for de danske fodboldkvinder. Med fejende flot fodbold, højt humør og en uimodståelig humor driblede de danske fodboldkvinder sig direkte ind i danskernes hjerter og den europæiske fodboldhistorie med en imponerende sølvmedalje ved EM i Holland.

Kvindelandsholdet formåede med en befriende energi, humor og ved at dele ud af sig selv i medierne at tale i øjenhøjde med de mange fans på stadion og hjemme i stuerne.

Kulturministerens Idrætspris uddeles ved en reception, som afholdes af kulturministeren, mandag den 11. december 2017. Kulturministens Parasportpris uddeles i forbindelse med Sport 2017-showet i Herning, lørdag den 6. januar.