Regionale vindere klar til semifinale i Danskernes Idrætspris

Kun tre af otte idrætsinitiativer går videre til finalen ved DR’s sportsshow Sport 2017.
6. nov 2017
Kun tre af otte idrætsinitiativer går videre til finalen ved DR’s sportsshow Sport 2017.

Over hele landet har danskerne været ved tasterne og over 12 dage stemt på det lokale idrætsinitiativ, som de har ment skal vinde Danskernes Idrætspris. Afstemningen er slut og dermed er de otte regionale kandidater, der går videre til den landsdækkende semifinale, fundet. Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, uddeles til DR’s årlige sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr.

De otte vindere i hver af P4’s sendeområder er:
Fyn: FitForKids fra Svendborg
Midt- og Vestjylland: FC Thy piger (Thisted Kommune)
Nordjylland: Lykkeliga fra Aalborg
Østjylland: Aktive familier i Hørning (Skanderborg Kommune)
Syd- og Esbjerg: SUUS, Sønder Otting Skole fra Haderslev
Trekantsområdet: Birkemose Golf Club (Kolding Kommune)
Sjælland og øerne: Holbæk Sportsby
Hovedstadsområdet og Bornholm: H20-Camp - ny model for skolesvømning (Helsingør)

Det er nu op til DIF’s bestyrelse at udvælge de tre finalister og herefter kåre vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres 6. januar 2018 til DR’s Sport 2017, deres live fra JYSKE BANK BOXEN.

Mange danskere har stemt
I alt 229 initiativer har været indstillet til Danskernes Idrætspris. Af dem har otte lokale dommerpaneler udvalgt tre i hvert område. De tre idrætsinitiativer er gået videre til afstemningsproceduren, hvor danskerne på hjemmesiden, www.danskernesidrætspris.dk har leveret 14.267 stemmer på deres favorit.

”50 procent flere end sidste år har været inde og stemme,” fortæller kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Det er vi naturligvis stolte over. Det viser, at danskerne er meget engageret i idræt og de fællesskaber, der er omkring idræt.”

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk