H20-Camp fra Helsingør vandt regional afstemning i Danskernes Idrætspris

46 procent af alle de afgivne stemmer i P4 København og P4 Bornholms sendeområder var i afstemning om Danskernes Idrætspris sat ved ’H20-Camp - ny model for skolesvømning’. Dermed går idrætsinitiativet fra Helsingør videre til den landsdækkende semifinale og er fortsat med i konkurrencen om 100.000 kr. Vinderen af Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, afsløres ved DR’s årlige sportsshow 6. januar 2018.
6. nov 2017
46 procent af alle de afgivne stemmer i P4 København og P4 Bornholms sendeområder var i afstemning om Danskernes Idrætspris sat ved ’H20-Camp - ny model for skolesvømning’. Dermed går idrætsinitiativet fra Helsingør videre til den landsdækkende semifinale og er fortsat med i konkurrencen om 100.000 kr. Vinderen af Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, afsløres ved DR’s årlige sportsshow 6. januar 2018.

Det blev ’H20-Camp - ny model for skolesvømning’, der løb med den københavnske og bornholmske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det idrætsinitiativet fra Helsingør fortsat med i konkurrencen om de 100.000 kr., der følger med prisen.

Med førstepladsen går H2O-Camp sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

”Vi er naturligvis utroligt stolte over at blive regionsvindere,” siger Lars Heeno Rasmusen, formand i Helsingør Svømmeklub.
”Der er ingen tvivl om, at H2O-Camp er et koncept, der kan inspirere og udbredes til alle skoler, kommuner og foreninger i hele Danmark så alle børn i Danmark kan lære at svømme, redde sig selv og andre. Samarbejdet med Helsingør Kommune er gået over al forventning, og det er en sand fornøjelse at se og opleve alle de glade skolebørn lære at svømme ved at lege svømningen ind og det tilmed på rekordtid.”

”Det er super-vigtigt, at skolebørn får et naturligt forhold til vand og lærer at svømme, når vi har så mange kyststrækninger omkring os,” siger Pernille Blume, OL-guldvinder i svømning og medlem af dommerpanelet, der udvalgte de tre initiativer, der kunne stemmes om.
”Initiativet er også et forbilledligt eksempel på det åben skole-samarbejde mellem foreninger og skoler, som folkeskolereformen efterspørger, og en anerkendelse af kompetente svømmelærere fra foreningerne, der kommer i spil overfor børnene.”

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Taastrup Gymnastik idrætsforening - Fodbold 1980 og ’Action Idræt for børn 9-15 år’ fra Tejn Idrætsforening på Bornholm.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 3. november kl. 9. H2O-Camp fik 46 procent af stemmerne.

I alt var 14.267 danskere inde og stemme på hjemmesiden, www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har oplevet fremgang i antallet af indstillinger og nu også en fremgang på hele 50 procent i antallet af danskere, der har været inde og stemme,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Det er vi naturligvis stolte over. Det viser, at danskerne er meget engageret i idræt og de fællesskaber, der er omkring idræt.”

Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Om H2O-Camp
Se klubbens hjemmeside: http://www.svommeklubben.dk/cms/ShowContentPage.aspx?ContentPageID=91&AliasPageName=default.aspx

For mere information, kontakt:

H2O-Camps kommunikationsansvarlig og næstformand, Dorthe Hietala, mobil 28 87 70 12.

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk

Den videre vej til prisen
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk