DKarF og DAI har indgået aftale om organiseringen af karateidræt

God og løbende dialog skal sikre et sundt og aktivt karate-miljø under DIF.
6. nov 2017
God og løbende dialog skal sikre et sundt og aktivt karate-miljø under DIF.

For at afklare fremtidige samarbejdsrelationer har Dansk Karate Forbund (DKarF) og Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) indgået en samarbejdsaftale.

Aftalen fastlægger, at DKarF er specialforbund for karateidrætten under DIF. Forbundet er eneste danske medlem af det internationale forbund WKF og organiserer alene karateaktiviteter, som er i overensstemmelse med WKF’s regler.

I aftalen præciseres det desuden, at DAI er et tværgående specialforbund under DIF og organiserer en lang række idrætsgrene, herunder karate. DAI er medlem af det internationale forbund CSIT.

DKarF og DAI er enige om, at de og deres medlemsforeninger kun organiserer og udbyder karateaktiviteter, som ikke er i strid med WKF’s regler. Dermed anerkender DAI, at officielle karateaktiviteter under forbundet ikke må være i strid med WKF’s regler, og DKarF anerkender samtidig, at DAI kan udbyde karate gennem egne klubber og til egne aktive, uden at disse klubber og udøvere er medlem af DKarF.

I aftalen ligger også, at DKarF og DAI skal have en god og løbende dialog. Formålet er sikre et sundt og aktivt karate-miljø under DIF, hvor både DKarF og DAI organiserer og tilbyder karateaktiviteter. Endelig betyder aftalen, at begge parter vil arbejde positivt for, at samarbejdet og ’naboskabet’ fremadrettet skal blive en succes.

Aftalen er tiltrådt af Danmarks Idrætsforbund.