FitForKids fra Svendborg vandt fynsk afstemning i Danskernes Idrætspris

40 procent af alle de afgivne stemmer i P4 Fyns sendeområde var i afstemning om Danskernes Idrætspris sat ved FitForKids. Dermed går idrætsinitiativet fra Svendborg videre til den landsdækkende semifinale og er fortsat med i konkurrencen om 100.000 kr. Vinderen af Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, afsløres ved DR’s årlige sportsshow 6. januar 2018.
3. nov 2017
40 procent af alle de afgivne stemmer i P4 Fyns sendeområde var i afstemning om Danskernes Idrætspris sat ved FitForKids. Dermed går idrætsinitiativet fra Svendborg videre til den landsdækkende semifinale og er fortsat med i konkurrencen om 100.000 kr. Vinderen af Danskernes Idrætspris, der præsenteres af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4, afsløres ved DR’s årlige sportsshow 6. januar 2018.

Det blev FitForKids, der løb med den fynske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dermed er det idrætsinitiativet fra Svendborg fortsat med i konkurrencen om 100.000 kr., der følger med prisen.

Med førstepladsen går FitForKids sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor DIF’s bestyrelse udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

”Det er et gennemtænkt initiativ, som rammer en sårbar målgruppe, og som har fokus på et behov i en tid, hvor flere og flere bliver overvægtige. Børnene får øget selvværd og trivsel og får en oplevelse af at tilhøre et fællesskab. Initiativet bliver en fødekæde til foreningslivet lokalt. Det favner hele familien og bæres frem af frivillige kræfter,” siger Anne Lolk, roer og deltager ved OL i Rio, om FitForKids.
Anne Lolk sad i dommerpanelet og var med til at udvælge de tre idrætsinitiativer, der kunne stemmes om på Fyn.

De to øvrige idrætsinitiativer, der kunne stemmes på, var Vollsmose Boxing (Odense) og Cycling Odense.

Afstemningen, der foregik på hjemmesiden for Danskernes Idrætspris, løb over tolv dage og sluttede fredag 3. november kl. 9. FitForKids fik 40 procent af stemmerne.

I alt var 14.267 danskere inde og stemme på hjemmesiden, www.danskernesidrætspris.dk.
”Vi har oplevet fremgang i antallet af indstillinger og nu også en fremgang på hele 50 procent i antallet af danskere, der har været inde og stemme,” siger kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
”Det er vi naturligvis stolte over. Det viser, at danskerne er meget engageret i idræt og de fællesskaber, der er omkring idræt.”

Om FitForKids
Se mere om FitForKids på deres hjemmeside: http://www.fitforkids.dk/om-fit-for-kids/

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk

Den videre vej til prisen
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 2018 i JYSKE BANK BOXEN lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk.