Tilmelding til Royal Run åbner i dag

H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til ”Royal Run” i landets fem største byer. Løbefesten er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund og arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november på royalrun.dk, og alle er velkomne.
1. nov 2017
H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til ”Royal Run” i landets fem største byer. Løbefesten er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund og arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november på royalrun.dk, og alle er velkomne.

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag). Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Tilmeldingen åbner onsdag den 1. november 2017 på royalrun.dk, hvor det vil være muligt at vælge mellem 10 km-distancen eller One mile (1,609 km).

Kronprinsen aktiverer danskerne med Royal Run
Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe. 

Sætter gang i bevægelsen
Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), er en af arrangørerne bag Royal Run, og han glæder sig over, at Kronprinsen har valgt at fejre den folkelige del af sin fødselsdag i bevægelsens tegn:

”Jeg håber, at rigtig mange melder sig til Royal Run, så vi sammen kan fejre Kronprinsens runde fødselsdag og på denne måde også sætte fokus på, hvor vigtigt det er at dyrke motion. I DIF og DGI har vi i partnerskab med Nordea-fonden og TrygFonden sat os for at få verdens mest aktive befolkning igennem visionen Bevæg dig for livet, og med den løbefest vi har i vente, får vi sat gang i en stor bevægelse”, lyder det fra Niels Nygaard.