PRM: Stor idrætsundersøgelse rangerer kommunerne

Gentofte Kommune klarer sig bedst i en stor undersøgelse af idrættens vilkår og rammer. Skive Kommune, som var bedst i undersøgelsen for fire år siden, ligger nu nummer to, mens Nyborg Kommune indtager tredjepladsen.
24. okt 2017
Gentofte Kommune klarer sig bedst i en stor undersøgelse af idrættens vilkår og rammer. Skive Kommune, som var bedst i undersøgelsen for fire år siden, ligger nu nummer to, mens Nyborg Kommune indtager tredjepladsen.

Det er anden gang, at DIF Analyse undersøger idrættens rammer og vilkår i landets kommuner. Første gang var for fire år siden op til 2013-kommunalvalget. Undersøgelsen vurderer alle landet kommuner (undtagen de fem små ø-kommuner) på en lang række kvantitative og kvalitative områder og rangerer dem i forhold til hinanden.

Resultatet af denne udgave af undersøgelse blev, at Gentofte Kommune afløste Skive Kommune på førstepladsen.

”Tillykke til Gentofte Kommune med den flotte placering. Jeg håber, at alle kommuner bruger denne undersøgelse som et værktøj til at sætte fokus på idrættens vilkår i kommunerne,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Idrætten på dagsordenen

Kommunerne er i undersøgelsen blevet vurderet på 21 parametre indenfor fire hovedområder: Frivillighed, faciliteter, økonomi og rammevilkår og idrætspolitik. Blandt andet via besvarelser af spørgeskemaer fra 2780 foreninger

”Gode forhold for idrætten er til gavn for kommunernes indbyggere, for det er sjovt at dyrke idræt. Men gode idrætsvilkår er også til gavn for kommunen i kraft af de effekter inden for eksempelvis sundhed, sociale fællesskaber og integration, som en høj idrætsdeltagelse fører med sig,” siger DIF-formanden og fortsætter

”Der er mange temaer på bordet i forbindelse med kommunalvalgkampen. Jeg opfordrer alle byrådskandidater i hele landet til også at sætte idrætten på dagsordenen. Fra DIF’s side er vi klar til at samarbejde med alle kommunerne om at skabe gode rammer og vilkår for idrætten.”

Hele undersøgelsen kan findes her http://www.dif.dk/kommuneundersoegelse. Her kan man finde ud af, hvordan de enkelte kommuner ligger placeret – både samlet og inden for de fire hovedområder, som bliver undersøgt.

Top fem i undersøgelsen:

1. Gentofte

2. Skive

3. Nyborg

4. Ishøj

5. Høje-Taastrup

For politiske kommentarer kontakt:

Thomas Bach, næstformand for DIF, tba@dif.dk, 22 78 96 69 

For kommentarer til analysen kontakt:

Michael Fester, analytiker i DIF Analyse, mfe@dif.dk, 60 16 71 97