PRM: Horsens Kommune nummer 76 i stor idrætsundersøgelse

Horsens Kommune indtager en 76.-plads i en stor undersøgelse, hvor DIF sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.
24. okt 2017
Horsens Kommune indtager en 76.-plads i en stor undersøgelse, hvor DIF sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.

I en ny undersøgelse om idrætsforeningernes vilkår i de danske kommuner ligger Horsens Kommune placeret som nummer 76 ud af 93 kommuner.

’Idrætsforeningernes vilkår - rammer og vilkår’ hedder undersøgelsen, som DIF Analyse står bag. Her rangeres samtlige danske kommuner (undtagen de fem små ø-kommuner) i forhold til hinanden. Det sker på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.

Der er tale om en gentagelse af den undersøgelse, som blev foretaget for fire år siden forud for det seneste kommunalvalg. I forhold til undersøgelsen dengang er Horsens Kommune faldet 29 pladser tilbage på ranglisten.

Vigtigt værktøj for politikerne

Den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. DIF’s formand, Niels Nygaard, håber, at kommunalpolitikerne vil dykke ned i undersøgelsen og finde inspiration til, hvordan de kan forbedre vilkårene for idrætsforeningerne i deres kommune.

”Denne undersøgelse er et vigtigt redskab for kommunalpolitikerne, og jeg har en forventning om, at resultaterne bliver et tema i valgkampen,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Det er vigtigt, at så mange danskere som muligt oplever glæden ved at dyrke idræt. Samtidig er idrætsforeninger et kæmpe aktiv for kommunerne i forhold til blandt andet sundhed, fællesskaber og demokratidannelse”.

”Derfor er det i kommunernes egen interesse, at idrætsforeningerne har gode vilkår at fungere under. Det budskab, håber jeg, at politikerne tager med i valgkampen.”

Parametrene i undersøgelsen er en blanding af objektive, statistiske tal og subjektive bedømmelser fra tusindvis af DIF’s foreninger. Hele undersøgelsen kan findes her http://www.dif.dk/kommuneundersoegelse, hvor man kan se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 21 parametre.

Top fem i undersøgelsen:

1. Gentofte

2. Skive

3. Nyborg

4. Ishøj

5. Høje-Taastrup

For politiske kommentarer kontakt:

Thomas Bach, næstformand i DIF, tba@dif.dk, 22789669

For kommentarer til analysen kontakt:

Michael Fester, analytiker i DIF Analyse, mfe@dif.dk, 43262077