To idrætsinitiativer fra Odense og et fra Svendborg er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre fynske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 12 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
23. okt 2017
Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre fynske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 12 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

FitForKids i Svendborg, Vollsmose Boxing (Odense) og Cycling Odense er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 20 indstillinger i P4 Fyns sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor ’kun’ 12 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Anne Lolk, roer og deltager ved OL i Rio, Mette Skov Hansen, DIF-ambassadør og Anne Mette Dam Trane, journalist ved DR P4 Fyn.

Anne Lolk begrunder udvælgelsen FitForKids i Svendborg sådan:
”Det er et gennemtænkt initiativ, som rammer en sårbar målgruppe, og som har fokus på et behov i en tid, hvor flere og flere bliver overvægtige. Børnene får øget selvværd og trivsel og får en oplevelse af at tilhøre et fællesskab. Initiativet bliver en fødekæde til foreningslivet lokalt. Det favner hele familien og bæres frem af frivillige kræfter.”

”Vollsmose Boxing er et initiativ, som kobler det gode foreningsliv og seriøse sportslige ambitioner i et udsat område,” fortæller Mette Skov Hansen om begrundelsen for at vælge netop det initiativ.
”Klubben arbejder ud over sportslige præstationer på at skabe et godt socialt liv for de unge. Den forsøger at favne bredt ved for eksempel at tilbyde lektiecafé, sociale aktiviteter og forældresamarbejde, således at klubben bliver et styrkende samlingssted for de unge i Vollsmose.”

Anne Mette Dam Trane giver valget af Cykling Odense følgende ord med på vejen:
”Det tværgående samarbejde mellem flere forskellige sportsgrene gør, at det appellerer til flere børn. De sportsgrene, som tilbydes er mindre udbredte, men sportsgrene hvor Danmark formår at skabe gode resultater og dermed har store forbilleder for børnene. Initiativet er tænkt bredt i forhold til aldersklasser, hvilket gør, at man formår at fastholde de unge. Initiativet aktiverer mange frivillige fx også seniorer.

Nu er det op til borgerne på Fyn at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk