Idrætsinitiativer fra Vilstrup, Esbjerg og Haderslev er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle sønderjyder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre sønderjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 21 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
23. okt 2017
Alle sønderjyder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre sønderjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 21 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

Recovery Bulls i Esbjerg, Børne- og Helteyoga i Vilstrup og SUUS Sønder Otting Skole i Haderslev er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 24 indstillinger i P4 Syds sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor ’kun’ 21’ forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Jesper Jensen, håndboldtræner i Esbjerg, Jesper Larsen, DIF-ambassadør og Henrik Kellberg, journalist ved DR P4 Syd.

Inkludere udsatte
Om udvælgelsen af Recovery Bulls siger Jesper Jensen:
”En af de største styrker ved foreningsidræt er fællesskabet og Recovery Bulls formår på fineste vis at vise, hvordan det fællesskab også kan inkludere de mest udsatte i vores samfund. Samtidig anviser Recovery Bull en måde at udbrede deres erfaringer til gavn for andre, der måtte ønske at gøre en indsats for netop denne gruppe af danskere.”

Børn og yoga
”Dommerpanelet er begejstret for nytænkningen i Børne- og Helteyoga i Vilstrup,” fortæller Jesper Larsen.
”Projektet introducerer på fornemmeste vis en aktivitet, der i Danmark normalt har været målrettet til voksne. Samtidig udvider det mulighederne, for de børn og unge, der ikke er tiltrukket af de mere traditionelle og konkurrenceprægede idrætsgrene, at dyrke en anderledes form for fysisk aktivitet.”

Forbillede for andre skoler
Henrik Kellberg begrunder udvælgelsen af SUUS Sønder Otting Skole sådan:
”Foreningslivet fremtid afhænger meget af, hvor gode foreningerne er til at inddrage de unge der falder fra i begyndelsen af teenageårene. SUUS anviser på flotteste vis hvordan det kan gøres og leverer et plug and play-initiativ til alle andre skoler og foreninger i Danmarks kommuner.”

Hårdt arbejde
”Dommerpanelet i P4 Syd- og Esbjerg har været på hårdt arbejde,” fastslår P4-journalisten.
”Der var flere indstillinger, der til det sidste konkurrerede om, at bliver blandt de tre regionalfinalister. Men de tre regionalfinalister indeholder alt det Dommer kiggede efter: Nytænkning, inddragelse og udbredelse. Vi er derfor glade for vores tre kandidater, som vi tror hver især kan ’gå hele vejen’ og vinde Danskernes Idrætspris.”

Nu er det op til borgerne på Sønderjylland at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.    

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk