Idrætsinitiativer fra Holbæk, Guldborgsund og Sørby er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle i P4 Sjællands sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre idrætsinitiativer fra Sjælland og Lolland-Falster, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 25 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
23. okt 2017
Alle i P4 Sjællands sendeområde kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre idrætsinitiativer fra Sjælland og Lolland-Falster, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 25 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

Holbæk Sportsby, ’LAP motion og godt humør for alle psykisk sårbare’ fra Guldborgsund og Sørby eSport er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 29 indstillinger i P4 Sjællands sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor ’kun’ 25 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Mark O. Madsen, OL-sølvvinder i brydning, Jan Lindorff, DIF-ambassadør, og Claus Würtzen, journalist ved DR P4 Sjælland.

Holbæk Sportsby
Dommer Mark O. Madsen, olympisk sølvmedaljevinder: ”Initiativet om at skabe en sportsby i Holbæk har et nærmest olympisk skær over sig. At samle alle sportsgrene, dyrke dem og skabe nogle fællesskaber på tværs, det er et fantastisk initiativ. Det vil kunne skabe noget helt unikt”.

LAP motion og godt humør for alle psykisk sårbare
Dommer Jan Lindorff, formand for Sydsjællands Håndboldklub og DIF Ambassadør: ”Der bliver taget hånd om en borgergruppe, som ikke er en af dem, der normalt opsøger en idrætsforening. Det er ikke et initiativ der skaber OL-medaljer, men det gør, at man helt lokalt tager hånd om mennesker, som ellers vil stå helt alene.”

Sørby eSport
Dommer Claus Würtzen, radiovært P4: ”Idrætsforeninger handler i høj grad om fællesskaber. I Sørbymagle Idrætsforening var man meget hurtige til at se muligheden for at få en helt ny gruppe unge sluset ind i fællesskabet. Sørby eSport er nu en af landets største eSport-foreninger, og afdelingen har fundet sin plads på linje med fodbold, håndbold, hockey og alle de andre traditionelle sportsgrene. Det, synes vi, er ekstremt flot.”

Nu er det op til borgerne på Sjælland og Lolland-Falster at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk