Idrætsinitiativer fra Hjørring, Aalborg og Vrå er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle nordjyder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre nordjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 17 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
23. okt 2017
Alle nordjyder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre nordjyske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 17 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

Fortuna Hjørrings fodboldakademi for piger, Lykkeliga fra Aalborg og Team Klodsmajorfra Vråer udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 42 indstillinger i P4 Nords sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor ’kun’ 17 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Christinna Pedersen, badmintonspiller og OL-sølvvinder i Rio, Christian Bang, DIF-ambassadør, og Ralf Dahl, journalist ved DR P4 Nord.

Elsker foreningslivet
”Jeg synes, det er tre rigtigt gode, vi sender afsted fra Nordjylland,” siger Christinna Pedersen.
”Det har været vildt spændende at læse de her indstillinger, fordi det er bredt, og det er mange forskellige målgrupper. Egentlig synes jeg, at vi skulle have flere afsted fra Nordjylland. Helt generelt er det tydeligt, at der sker rigtigt meget ude i foreningsdanmark, og det synes jeg, bare er for fedt. Det er den måde, som jeg selv er startet på, og jeg elsker foreningslivet.”

Rammer bredt
Christian Bang siger om udvælgelsen:
”Vi rammer bredt med vores tre initiativer, men der var mange andre gode bud, som også kunne være kommet med. Jeg synes, at det er fantastisk, at der er så mange forskellige initiativer i Nordjylland – også det, at der er så mange initiativer, som udspringer af nogle græsrødder, som måske ikke er blevet til en forening endnu, men kan være fremtidens forening.”

Nu er det op til borgerne i Nordjylland at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.    

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk