Idrætsinitiativer fra Bornholm, Tåstrup og Helsingør er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle fra P4 Bornholms og Københavns sendeområder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 48 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
23. okt 2017
Alle fra P4 Bornholms og Københavns sendeområder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 48 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla I JYSKE BANK BOXEN. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

Action Idræt for børn 9-15 år på Bornholm, Taastrup Gymnastik Idrætsforening – fodbold 1980 og H2O-Camp – ny model for skolesvømning i Helsingør er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 55 indstillinger i P4 Bornholm og P4 Københavns sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor ’kun’ 48 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Pernille Blume, svømmer og OL-guldvinder, Allan Nyhus, DIF Ambassadør og John Broby Hansen, journalist ved DR P4 København.

Dommerkomiteen udtaler:
”Det har været virkelig spændende, men på samme tid hårdt at skulle udvælge de tre initiativer, som skulle gå videre i kampen om den prestigefyldte Danskernes Idrætspris. Spændende, fordi der var virkelig mange fantastiske idrætsinitiativer blandt de cirka 48 nominerede. Hårdt, fordi vi skulle skære så mange fra, når vi kun må udvælge tre. Til gengæld er vi overbeviste om, at de tre udvalgte alle har potentiale – både som vinder af Danskernes Idrætspris og som inspiration for andre i hele Danmark”.

Pernille Blume siger:
”Når jeg selv er svømmer, skulle der næsten et svømmeinitiativ med blandt de tre, og H2O-campen i Helsingør er en virkelig god ide. Det er super-vigtigt, at skolebørn får et naturligt forhold til vand og lærer at svømme, når vi har så mange kyststrækninger omkring os. Initiativet er også et forbilledligt eksempel på det ”Åben Skole”-samarbejde mellem foreninger og skoler, som folkeskolereformen efterspørger, og en anerkendelse af kompetente svømmelærere fra foreningerne, der kommer i spil overfor børnene.”

Allan Nyhus siger:
”Action Idræt-projektet fra Tejn Idrætsforening på Bornholm kombinerer på fremragende vis en lang række forskellige idrætsformer som f.eks. kajak, klatring, løb og cykling med et godt kammeratskab samtidig med at man fastholder børn i 9-15 års alderen i sund udendørs motion”. Noget helt særligt ved Action Idræt-projektet er tillige, hvordan man benytter de helt særlige naturlige “faciliteter” som klipper, hav, skov osv., som den bornholmske natur stiller til rådighed”.

John Broby siger:
”Taastrup Gymnastik Idrætsforenings fodboldinitiativ er et stærkt eksempel på, hvordan fodbold kan bryde barrierer og skabe sammenhold i et socialt belastet boligområde. Starten har ikke været nem, og mange fordomme og vanskeligheder har skullet overvindes, men måske skulderklappet fra Danskernes Idrætspris kan hjælpe initiativet lidt på vej. Og så er det jo en virkelig god historie, som bare SKAL fortælles”.
DR P4 København sætter fokus på de tre indstillede initiativer i denne uge (uge 43), hvor man kan høre reportager om initiativerne i radioen om eftermiddagen mellem kl. 15 og 18.

Nu er det op til borgerne på i Nordsjælland, Storkøbenhavn og Bornholm at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

For mere information, kontakt:
Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks
ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF
tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89

Læs evt. mere på www.danskernesidrætspris.dk 

Sådan foregår afstemningen
Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut.
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.

Om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.
Læs mere på www.e-boks.com

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 millioner medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.000 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk