Idræt i naturen gør danskerne sundere

Et aktivt liv i naturen styrker livskvalitet og helbred. Det viser en ny undersøgelse fra Friluftsrådet.
12. okt 2017
Et aktivt liv i naturen styrker livskvalitet og helbred. Det viser en ny undersøgelse fra Friluftsrådet.

3 ud af 4 danskere oplever, at friluftsliv i høj grad bidrager til deres livskvalitet. 80 procent oplever samme positive effekt på deres fysiske form og helbred.

"Vi kender alle sammen følelsen af, at vi har det rigtig godt efter en tur ud i det fri - uanset om vi er stille eller vilde derude. Undersøgelsen af danskernes friluftsliv understreger, at friluftsliv og aktiviteter i naturen rent faktisk bidrager mærkbart til danskernes sundhed på alle parametre. Næste skridt er at få flere med på vognen, så mange flere får et aktivt liv i naturen med alle de sundhedsgevinster, som det medfører", siger Lars Mortensen, formand i Friluftsrådet.

Danskerne er ofte aktive i naturen
Jo oftere man er aktiv i naturen, jo større effekt oplever danskerne. 85 procent af danskerne tager ud i naturen mindst én gang om ugen i sommerhalvåret, og heraf er over halvdelen i naturen én eller flere gange om dagen.

Danskerne dyrker en bred vifte af friluftsaktiviteter. For at endnu flere får glæde af gevinsterne af et aktivt liv i naturen, har DGI, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Friluftsrådet indgået partnerskabet "Bevæg dig for livet - i naturen", der arbejder målrettet for at skabe et aktivt friluftsliv for de danskere, der bevæger sig mindst.

"Vi ved, at særligt de voksne danskere i stigende grad foretrækker fleksibiliteten i at dyrke deres idræt i naturen. Og så er det muligt at være aktiv uanset det fysiske niveau, hvad end man træner til triatlon eller lufter hunden. Derfor er naturen en af de afgørende forudsætninger for at nå vores mål i Bevæg dig for livet om, at flere danskere skal opleve glæden ved et fysisk aktivt liv. Særligt for at få dem med, der er mindst aktive i dag," siger Flemming Knudsen, bestyrelsesmedlem i DIF og styregruppemedlem i Bevæg dig for livet - i naturen.

Læs mere om undersøgelsen her.

Om Bevæg dig for livet
Partnerskabet mellem DGI og DIF er det største i dansk idræt nogensinde. Det er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden. Visionen er, at Danmark skal være den mest idrætsaktive nation i verden. I 2025 skal 50 procent af danskerne være aktive i en idrætsforening, og 75 procent skal være fysisk aktive.