Håndbold med i DIF get2sport

Håndboldklubben IF Stadion, der hører hjemme i Brønshøj/Husum, er blevet en del af DIF get2sport. En indsats som støtter og styrker idrætsforeninger i socialt belastede områder.
12. okt 2017
Håndboldklubben IF Stadion, der hører hjemme i Brønshøj/Husum, er blevet en del af DIF get2sport. En indsats som støtter og styrker idrætsforeninger i socialt belastede områder.
Det kan være svært at drive en forening, som ligger i socialt belastede område, for det kræver meget af de frivillige kræfter. Derfor lancerede Danmarks Idrætsforbund (DIF) for cirka 10 år siden DIF get2sport, som støtter og styrker de frivillige i de foreninger, der ligger i udsatte boligområder. Mange af de støttede foreninger udbyder fodbold, men nu er håndbold også kommet med under paraplyen.

Således er håndboldklubben IF Stadion fra Brønshøj/Husum blevet en del af DIF get2sport-indsatsen, og det blev markeret tirsdag den 10. oktober, hvor København Kommunes Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), var på besøg i håndboldklubbens spritnye hal i Voldparken.

Her vrimlede det med unge håndboldspillere i alle aldre og størrelser og med vidt forskellige sociale baggrunde. Kultur- og Fritidsborgmesteren var selv nede på banen og møde de unge håndboldspillere fra lokalområdet.

”Kommunen skaber nogle muligheder med en hal som denne, og det er fantastisk at se, det virker. Jeg er lykkelig, når jeg ser den aktivitet og det liv, der er i hallen. Alt sammen bundet sammen af DIF get2sport, ’Håndbolden tilbage til København’ og de dygtige trænere og frivillige i IF Stadion.”

”Det her er, hvad foreningslivet går ud på – her udlignes sociale forskelle, og børn får motion og venner samt lærer om de danske foreningstraditioner,” sagde Carl Christian Ebbesen.

Aftalen med DIF get2sport er blevet formidlet af projektet ’Håndbolden tilbage til København’, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Dansk Håndbold Forbund og Håndbold Region Øst. ’Håndbolden tilbage til København’ har arbejdet sammen med IF Stadion siden 2014.

Unge fra Husum, Tingbjerg og Brønshøj
IF Stadion ønsker at skabe et håndboldtilbud til unge i alderen 6-14 år i Husum, Tingbjerg og Brønshøj. Indtil nu har IF Stadions frivillige trænere og ledere lagt et stort arbejde i samarbejdet med lokale skoler om håndbold i idrætstimerne. Det nye samarbejde med DIF Get2sport skal videreføre udviklingen af klubbens organisation, så nye medlemmer og frivillige får gode og stærke rammer at arbejde i.

"Med støtten fra DIF get2sport får IF Stadion yderligere mulighed for at styrke og optimere vores ungdomsafdeling. Vi får mulighed for at udvikle relationerne til skolerne så IF Stadion kan få yderligere ungdomsmedlemmer. Trænere og de frivillige skal støttes og bakkes op, og med de nye dejlige faciliteter i form af den nye EnergiCenter Voldparken Hallen, så er IF Stadions muligheder fantastiske,” sagde Allan Juhl Jensen, formand i IF Stadion.

DIF get2sport-indsatsen er nu ude i 33 nøgleforeninger i 23 boligområder i 16 kommuner. Lars Kruse, der er konsulent i DIF og tilknyttet DIF get2sport, glæder sig over, at håndbold nu også er med på vognen.

Håndbold er ny i klassen
”Det er fodbold og forskellige kampsporter, der har tegnet billedet i vores DIF get2sport-foreninger, og vi har gerne villet bredere ud. Derfor er det meget glædeligt, at IF Stadion er kommet med,” sagde han i forbindelse med besøget hos IF Stadion.
.
DIF get2sport hjælper med økonomi til blandt andet to ungdomstrænere i klubben, som laver skolebesøg og klubudvikling, så IF Stadion bliver bedre rustet til tage imod medlemmer og udbyde sunde og sjove idrætstilbud.