Forbund nummer 62 klar til DIF

Ved DIF’s budgetmøde lørdag blev det besluttet, at Dansk Surf & Rafting Forbund skal optages som det 62. specialforbund under DIF.
7. okt 2017
Ved DIF’s budgetmøde lørdag blev det besluttet, at Dansk Surf & Rafting Forbund skal optages som det 62. specialforbund under DIF.

Baggrunden for optagelsen af Dansk Surf & Rafting Forbund er, at surfing er en af fem midlertidige idrætsgrene, der er med på programmet ved det kommende sommer-OL i Tokyo i 2020. Den internationale olympiske komité kræver, at olympiske idrætter - også de midlertidige – skal være medlemmer af de nationale olympiske komitéer. I Danmark er DIF national olympisk komité.

"Der skal lyde et stort velkommen i DIF-familien til Dansk Surf & Rafting Forbund. Jeg ser frem til det kommende samarbejde,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Lovændring banede vejen

Formelt sker optagelsen den 1. januar. Dansk Surf & Rafting Forbund bliver lynoptaget i kraft af en lovændring, som repræsentantskabet vedtog ved DIF’s årsmøde i foråret. Lovændringen gør, at DIF kan have specialforbund som midlertidige medlemmer under sin paraply, og at disse kan nøjes med en forenklet optagelsesprocedure.

Forbundet vil som andre nye forbund modtage grundstøtte i reduceret omfang over de første fire års medlemskab og vil udover grundstøtten få adgang til strategistøtte og initiativstøtte efter gældende regler.

Ud over surfing har idrætterne karate, klatring, skateboard og baseball/softball også fået status som midlertidige idrætter ved OL i Tokyo. Karate og klatring er allerede organiseret i DIF. Skateboard er blevet en aktivitet under Rullesport Danmark, som allerede er medlem af DIF, mens baseball er blevet organiseret via Dansk Softball Forbund, der også er medlem af DIF.

For yderligere oplysninger kontakt Niels Nygaard, formand for DIF, nny@dif.dk, 20737112