DIF ønsker Kronprinsen tillykke med genvalget til IOC

Kronprinsen er genvalgt som IOC-medlem. DIF ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.
15. sep 2017
Kronprinsen er genvalgt som IOC-medlem. DIF ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen er netop blevet genvalgt som medlem af Den Internationale Olympiske Komité på IOC-kongressen i Lima. Han er genvalgt for en ny 8-årig periode.

”Jeg er glad for, at Kronprinsen tager endnu en periode i IOC og ønsker stort tillykke med genvalget. Vi kan dermed fortsætte det gode samarbejde om at udvikle OL og international idræt. Det har stor værdi for DIF og dansk idræt, at Kronprinsen sidder så centralt placeret og kan være med til at præge udviklingen”, siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund.

Kronprinsens genvalg er helt i overensstemmelse med retningen i DIF’s internationale arbejde. DIF arbejder strategisk på at få flere danskere valgt til internationale topposter. Senest er Poul-Erik Høyer blevet genvalgt som præsident for det internationale badmintonforbund, og Kim Andersen er blevet valgt til præsident for den internationale sejlsportsunion.

”Det er vigtigt at få danskere centralt placeret, så vi med vore danske værdier kan præge udviklingen inden for international idræt. Når vi har danskere på de højeste poster, kan de være med til at sætte en dagsorden og flytte tingene i en positiv retning som eksempelvis at fremme en ren og fair sport,” siger Niels Nygaard.

DIF arbejder internationalt på at skabe mere åbenhed og gennemsigtighed i beslutningsprocesser samt bekæmpe sportens uvæsener: Korruption, matchfixing og doping. Arbejdet handler også om at udvikle sporten og de store arrangementer, så OL eksempelvis bliver mere bæredygtig og har de rette idrætsgrene på programmet, som fortsat kan tiltrække den unge målgruppe.  

Kontakt Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund, på 2073 7112, som pt. er i Lima.