OL til Paris og Los Angeles

I en historisk beslutning har IOC tildelt OL i 2024 og 2028 på én gang. DIF bakker op om beslutningen.
13. sep 2017
I en historisk beslutning har IOC tildelt OL i 2024 og 2028 på én gang. DIF bakker op om beslutningen.

De Olympiske Lege i 2024 og 2028 bliver afholdt i henholdsvis Paris og Los Angeles. Det er netop blevet vedtaget på IOC-kongressen i Lima. Beslutningen møder opbakning hos Danmarks Idrætsforbund (DIF).

”Det er en rigtig god ting, at der nu er afklaring omkring de kommende værtskaber. Både fordi der er tale om to byer, der har præsenteret flyveklar projekter helt i tråd med IOC’s Agenda 2020, men også fordi det skaber arbejdsro tid til at finde en bedre model for budprocessen på lang sigt,” siger adm. direktør i DIF Morten Mølholm.

Bæredygtige valg
I DIF glæder man sig særligt over, at der er tale om to bæredygtige Olympiske Lege.

”I Los Angeles kommer de til at bruge de mange moderne stadions, der i forvejen danner rammerne om baseball-, basket- og fodboldkampe i byen. Og selve OL-byen bliver placeret på universitetet UCLA. I Paris er det hele meget integreret i byen i stedet for en separat OL-by. Det styrker arenaernes værdi efter legene,” siger Morten Mølholm.

På den længere bane skal der lægges en plan for, hvordan man fremover tildeler værtskaber. Og her har man fra DIF’s side klare ønsker:

”Det skal være en folkefest at afvikle et OL. Det kræver blandt andet, at vi kan sikre, at økonomien bliver begrænset, og at der er en klar plan for, hvordan et OL kan skubbe på en lokal og national udvikling. Vi skal se på, hvordan vi fremover kan stille krav til buddene, eksempelvis i forhold til den folkelige forankring. Forhåbentlig kan to velafviklede lege være med til at styrke stoltheden forbundet med OL-værtskabet,” siger Morten Mølholm.

Kontakt:
Morten Mølholm, administrerende direktør i DIF: 21 66 37 74
Poul Broberg, chef for Public Affairs i DIF: 40 35 34 31