Nordisk samarbejde skal lukke smuthul for matchfixere

Nyt forslag fra DIF skal forhindre, at udelukkede atleter fortsætter karrieren i de nordiske nabolande. Samarbejdet skal inspirere til internationale løsninger.
8. sep 2017
Nyt forslag fra DIF skal forhindre, at udelukkede atleter fortsætter karrieren i de nordiske nabolande. Samarbejdet skal inspirere til internationale løsninger.

Det skal være slut med matchfixing-straffede atleter, der fortsætter karrieren i udlandet. Det er ambitionen bag Danmarks Idrætsforbunds (DIF) forslag, der forventes vedtaget ved årets Nordiske Møde mellem idrætsforbundene i Norden.

 

”Det er et kæmpe slag mod retsfølelsen, at man i dag med en matchfixing-straf i Danmark blot kan sætte sig i toget og fortsætte karrieren på anden side af Øresund. Derfor er forslaget et meget vigtigt skridt i kampen mod matchfixing og for en fair idræt,” siger Poul Broberg, chef for Public Affairs i DIF.

 

DIF var i 2013 det første nationale forbund i verden indførte matchfixingregler på tværs af alle idrætter, men i modsætning til på dopingområdet eksisterer der i dag ikke international lovgivning på tværs af idrætter på matchfixingområdet.

 

International løsning

Et nordisk samarbejde bliver den første regionale anerkendelse af sanktioner på tværs af grænser. På sigt er forhåbningen, at det kan føre mere med sig.

 

”Landegrænserne i eliteidrætten er i høj grad blevet udvisket de senere år. Derfor kræver det internationale løsninger, hvis vi skal problemerne til livs. Vi har tidligere på dopingområdet oplevet, at et samarbejde i Norden har inspireret til mere forpligtende internationalt samarbejde. Vi håber og tror, at vi kan være foregangseksempel på samme måde på matchfixingområdet,” siger Poul Broberg.

 

Forslaget fremlægges lørdag formiddag på Færøerne. Hvis der er opbakning, bliver der nedsat en arbejdsgruppe til at komme med det endelige forslag til vedtagelse ved Nordisk Møde 2018 i Sverige.

 

Kontakt:

Poul Broberg, chef for Public Affairs i DIF: 51 26 55 52