DIF Soldaterprojekt markerer Flagdagen 2017

En gruppe med fysisk og psykisk skadede veteraner fra DIF Soldaterprojekt sejler ud med skibet S/Y Oceans of Hope for at markere Flagdagen 2017.
4. sep 2017
En gruppe med fysisk og psykisk skadede veteraner fra DIF Soldaterprojekt sejler ud med skibet S/Y Oceans of Hope for at markere Flagdagen 2017.

Tirsdag den 5. september er det officiel flagdag for Danmarks udsendte. Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission for Danmark. 

DIF Soldaterprojekt markerer dagen ved, at en gruppe fysisk og psykisk skadede veteraner stævner ud med det 67 fods store sejlskib S/Y Oceans of Hope. Sejladsen går til Kastellet, hvor gruppen ombord indtræder i paraden i forbindelse med Flagdagen.

”Det gør vi, fordi vi gerne vil vise veteranerne og omverdenen, at idræt og fællesskaber og helt specifikt sejlads kan enormt meget som supplement til veteranernes rehabiliteringsproces,” udtaler Rune Oland Tanggaard, der har været projektleder for DIF Soldaterprojekt siden dets start i 2011. 

”Vores mål er at skabe et idræts- og aktivitetsfællesskab for vores veteraner, der kommer udfordret hjem. Vi kan i DIF Soldaterprojekt tilbyde et unikt fællesskab, hvor godt humør og fysisk aktivitet er i højsædet,” fortsætter Rune Oland Tanggard.  

DIF Soldaterprojekt har indgået et samarbejde med S/Y Oceans of Hope med henblik på at kunne tilbyde deltagerne i projektet nogle store oplevelser om bord. Skibet sejlede fra 2014 til 2015 jorden rundt med en besætning bestående af mennesker med sygdommen sklerose, og siden har man udvidet målgruppen til at omfatte alle, der på grund af voldsomme livsomvæltende begivenheder, er ramt hårdt i livet. 

Stifter af Oceans of Hope, læge og sømand Mikkel Anthonisen, udtaler om det fremtidige samarbejde med DIF Soldaterprojekt: 
"Det at føre et skib sammen er en unik ramme for at genopbygge en stærk identitet både som individer og som gruppe. Vi er stolte af at skulle samarbejde med veteranerne og bidrage til at skabe muligheder for vores hjemvendte soldater, så de igen kan komme ud i verden og ind i livet".

Om bord på skibet er også veteran Yakov Munkebo, som lider af PTSD efter sine udsendelser til forskellige brændpunkter i verden. 

”Det at være en aktiv del af et fællesskab og så til og med ombord på et skib betyder meget for mig. Det at sejle giver en frihed og en ro, og så er der en enorm tilfredshedsfølelse i at sejle et skib fra A til B – og så må man jo ikke glemme den store naturoplevelse, det er at sejle,” siger veteran Yakov Munkebo.  

DIF Soldaterprojekt og Oceans of Hope ankommer til Nordre Toldbod tirsdag, d. 5. september kl. 11.00

Læs mere om DIF Soldaterprojekt på www.facebook.dk/difsoldaterprojekt
Læs mere om Oceans of Hope på www.oceansofhope.org

Kontakt: 
Rune Oland Tanggaard, projektleder i DIF Soldaterprojekt, 27 49 49 50, mail rot@dif.dk

Venlig hilsen 
Jacob Bech Andersen, DIF Kommunikation, mobil 24 41 12 13, mail jaa@dif.dk