DIF hilser DR’s køb af OL-rettigheder velkommen

Discovery har i noget tid haft OL-rettighederne til de kommende fire OL. Nu har DR købt en andel, så OL fortsat kommer ud til den brede befolkning.
9. aug 2017
Discovery har i noget tid haft OL-rettighederne til de kommende fire OL. Nu har DR købt en andel, så OL fortsat kommer ud til den brede befolkning.

DR og TV 2 har ved de seneste mange Olympiske Lege kørt parløb og delt OL-rettighederne. Det makkerskab ændres i fremtiden, da Discovery tilbage i 2015 købte OL-rettighederne for 2018-2024 - to vinter OL og to sommer OL. Nu har DR købt en andel af Discoverys rettigheder til vinter OL i sydkoreanske PyeongChang om præcis et halvt år og til sommer OL i Tokyo om knap tre år.

”Det er meget glædeligt, at DR har købt rettighederne til de kommende to OL. Det sikrer, at OL og de mange fantastiske sportspræstationer når ud til den brede befolkning. Vi har været mere end tilfredse med OL-samarbejdet med både DR og TV 2 ved de seneste mange OL. Nu ser vi frem til samarbejdet med DR og Discovery,” siger DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, og fortsætter:

”Vi så senest i Rio, hvordan fx Pernille Blumes og håndboldherrernes OL-guld samlede den danske befolkning og skabte en national stolthed og begejstring på tværs af sociale lag, alder, køn osv. Sport og i særdeleshed OL kan noget særligt magisk, når det handler om samle folk, og derfor er vi meget tilfredse med, at de olympiske oplevelser fortsat kan nå ud til alle danskerne via DR’s mange mediekanaler.”

Morten Mølholm Hansen siger videre:

”Jeg mener, at OL har en særlig samfundsmæssig interesse, og at det derfor skal kunne ses af alle danskere. OL viser sportens mangfoldighed og favner de mere smalle sportsgrene, som ellers har svært ved at finde vej til de store landsdækkende medier. Det er derfor dejligt, at DR sikrer, at OL vil være på skærmene i mange danske hjem i 2018 og 2020.”

Hvem viser hvad?

I aftalen mellem DR og Discovery er DR sikret åbnings- og afslutningsceremonien i både PyeongChang og Tokyo. Desuden har DR sikret sig live-dækningen af håndboldkampene med dansk deltagelse, atletik og badminton i 2020 i den japanske hovedstad, hvor Discovery har sikret sig den olympiske tennisturnering og landevejscyklingen. Ved OL om et halvt år i PyeongChang har Discovery sikret sig ishockeyturneringen, mens DR har førstevalg blandt de øvrige sportsgrene, som både for legene i PyeongChang og Tokyos vedkommende fordeles senere.

Yderligere information

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, 21663774