Dansk medaljeregn ved europæisk ungdoms-OL

Håndboldpigerne lukker et fornemt europæisk ungdoms-OL af med bronze. Danmark vinder i alt ni medaljer ved legene.
29. jul 2017
Håndboldpigerne lukker et fornemt europæisk ungdoms-OL af med bronze. Danmark vinder i alt ni medaljer ved legene.

I den seneste uge har der været afholdt European Youth Olympic Festival (EYOF) bedre kendt som europæisk ungdoms-OL i ungarske Györ. Danmark sendte 50 unge talentfulde atleter af sted i seks sportsgrene. De har kæmpet om medaljer mod knap 3.800 atleter fra 50 europæiske lande.

På legenes sidste dag blev medaljehøjsten på syv medaljer suppleret med en fornem guldmedalje i tennis ved Clara Tauson og en bronzemedalje til det danske håndboldlandshold for piger. I begge tilfælde blev russiske modstandere besejret.

”Medaljemæssigt har det været et fantastisk europæisk ungdoms-OL set med danske briller. Medaljebundlinjen lyder på ni medaljer i fem sportsgrene. Og skal jeg fremhæve nogen, så må det naturligvis være de tre guldmedaljer til William Blume Levy i enkeltstarten, Thea Blomsterberg i 200 m. bryst og Clara Tauson i tennis. Det er store internationale sportsgrene, hvor konkurrencen er ekstra hård, så det giver gode perspektiver for fremtiden,” siger en glad Jakob Ovesen, der er chef de mission for det danske hold i Ungarn. Han fortsætter:

”Vi er naturligvis stolte over de ni medaljer, fordi vi ved, at det er dem, som vi huskes for og bliver målt og vejet på. Jeg er dog mere glad for den olympiske erfaring, som atleterne har opnået, og som de vil få stor gavn af i årene fremover. Alle de danske atleter er blevet udfordret på højeste europæiske niveau, og internt på holdet omtaler vi det europæiske ungdoms-OL som den bedste uddannelse i at præstere under pres med forstyrrende omgivelser. At deltage i en stor international multisportevent er ikke noget, som man kan øve i træningslokalet. Det skal opleves og give blod på tanden til flere olympiske events i fremtiden,” slutter Jakob Ovesen.

De ni danske medaljer
Det blev til i alt ni danske medaljer ved legene i Gÿor. De fordelte sig således:

  • Guld i tennis til Clara Tauson
  • Guld i enkeltstart til William Blume Levy
  • Guld i 200 m. bryst til Thea Blomsterberg
  • Sølv i 100 m. fri til Karoline Barrett
  • Bronze i linjeløb til Maria Bertelsen
  • Bronze i 100 m. bryst til Thea Blomsterberg
  • Bronze i K1 500 m. til Sara Corfixsen Milthers
  • Bronze i 4 x 100 m. medley til Karoline Barrett, Thea Blomsterberg, Sofie Hansen og Elisabeth Ebbesen
  • Bronze i håndbold for piger til Natasja Andreasen, Cecilie Højgaard Brandt, Frida Maag Damgaard, Mie Guldager, Elma Halilcevic, Christina Jakobsen Hansen, Iben Hesseldal Hansen, Jeanette Toft Hansen, Marianne Haugsted, Anna Vinther Veng Kristensen, Emma Laursen, Laura Kristine Hougård Nielsen, Mathilde Riger Orkild, Sophia Stærmose Snogdal, Cecilia Rosa Stensgaard Christensen.

Fakta om EYOF i ungarske Györ
Det var den 14. udgave af EYOF, der blev afviklet i Györ fra den 23. juli til 29. juli. Den første afvikling fandt sted i Bruxelles i 1991. Deltagerantallet er på cirka 3.800 atleter fra 50 europæiske lande. Alle atleter er mellem 14 og 17 år. Danmark deltog med en delegation på i alt 66 mand fordelt på 50 atleter, 15 trænere/ledere samt tidligere OL-medaljevinder i svømning Lotte Friis, som var ’Young Ambassador’.

Flere danske OL-medaljevindere er begyndt deres olympiske færd ved EYOF. Eksempelvis var hækkeløberen Sara Slott Petersen og svømmeren Mie Ø. Nielsen, der begge vandt medalje ved OL i Rio, med ved EYOF i henholdsvis 2003 i Paris og 2009 i Tampere. Læs mere om EYOF på www.gyor2017.hu.

Yderligere information:
Jakob Ovesen, chef de mission for det danske hold ved EYOF, M: 28 57 85 81, @: jov@dif.dk