DIF roser dobbelt tildeling af OL-værtskab

De kommende værtskaber for OL i 2024 og 2028 skal fordeles mellem Paris og Los Angeles ved IOC-session i september.
11. jul 2017
De kommende værtskaber for OL i 2024 og 2028 skal fordeles mellem Paris og Los Angeles ved IOC-session i september.

Når IOC-medlemmerne mødes i Lima til session den 13. september, er det blandt andet for at indgå aftale om OL-værtskab for legene i både 2024 og 2028. Det blev enstemmigt vedtaget på en ekstraordinær IOC-session i Lausanne tidligere i dag. De to værtskaber skal fordeles mellem Paris og Los Angeles, der er de eneste to tilbageværende kandidater i opløbet til 2024.

Baggrunden for den dobbelte tildeling er blandt andet, at mange byer falder fra i kapløbet om at blive OL-vært, da budprocessen i sig selv er meget omkostningstung og derfor skræmmer mange.

Beslutningen vækker glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF):

”Det er et stort men nødvendigt brud med den sædvanlige praksis. Det er den mest bæredygtige beslutning, når nu vi har to topkvalificerede værtsbud. Beslutningen skaber arbejdsro for de to involverede byer, og samtidig giver det ro til at finde en mere langtidsholdbar og tidssvarende løsning for tildelingen, der er mere i tråd med Agenda 2020,” siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

DIF håber, at en ny model fremadrettet sikrer, at man tager ved lære af fortidens udfordringer:

”Vinter-OL i Sochi og sommer-OL i Rio bød på alt for store budgetter og faciliteter, der stod tomme efter legene. Det har gjort legene mindre attraktive at afholde end tidligere. Det er afgørende for en folkefest som OL, at vi får vendt den udvikling. Derfor skal vi finde en model, der sikrer, at der bliver valgt projekter, hvor vi tror på både den økonomiske, sociale og organisatoriske bæredygtighed,” siger Morten Mølholm Hansen. 

Kontakt:
Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF: 21 66 37 74