John Petersson sigter mod paralympisk toppost

’Piskeriset’ satser alt på at blive præsident for den Internationale Paralympiske Komité, IPC. Den tidligere paralympiske svømmer, der er næstformand i Parasport Danmark, er en af fire kandidater til topposten.
22. jun 2017
’Piskeriset’ satser alt på at blive præsident for den Internationale Paralympiske Komité, IPC. Den tidligere paralympiske svømmer, der er næstformand i Parasport Danmark, er en af fire kandidater til topposten.

Igennem 35 år har John Petersson som atlet og idrætspolitiker været med til at udvikle den paralympiske bevægelse. CV’et tæller blandt andet 15 medaljer fra de Paralympiske Lege, 12 år som næstformand i Parasport Danmark, fire år som medlem af IPC’s bestyrelse og otte år i spidsen for den Europæiske Paralympiske Komité. Nu stiler han efter den absolutte top i parasporten, når IPC skal vælge ny præsident efter Sir Philip Craven.

”Det er en sindssygt spændende udfordring, og personligt føler jeg mig også klar til at tage det næste skridt. Samtidig mener jeg selv, at jeg er den rette til at styre IPC videre,” siger John Petersson, der netop er trådt tilbage som EPC-præsident og har solgt sit danske revisionsfirma for at dedikere sig fuldt ud.

”Det har været en vanskelig beslutning. Jeg risikerer at tabe det hele på gulvet, hvis ikke jeg lykkes med at blive valgt. Men jeg mener, det er mest fair over for alle, at jeg committer mig 100 procent, og så må vi se, om det rækker. Jeg er optimist, og jeg tror, jeg har gode chancer,” siger han.

I DIF, som støtter John Peterssons kampagnearbejde, glæder idrætspolitisk chef Poul Broberg sig over John Peterssons kandidatur til topposten:

”Hvis John Petersson vælges som præsident for IPC, vil han blive en af de mest magtfulde danskere i international idræt, og det forventes, at den kommende IPC-præsident i kraft af sin position også bliver medlem af IOC. Det er derfor en kæmpe post, John Petersson går efter, men med et stærkt og stort bud, tror vi på, at han har en chance,” siger Poul Broberg.

Der er valg i IPC den 8. september i Abu Dhabi, og John Petersson er oppe imod den nuværende brasilianske vicepræsident i IPC, Andrew Parsons, samt canadiske Patrick Jarvis og Kinas Zhang Haidi. Danskeren stiller også op vicepræsidentposten, men stopper som menigt medlem af IPC’s bestyrelse.

 

Fakta om John Petersson
Født 1970 i København
Bor i Jyllinge i Roskilde Kommune
Gift med Birgitte og far til to
Uddannet revisorkandidat ved CBS og statsautoriseret revisor siden 2003
Har vundet 15 paralympiske medaljer fra 1984 til 2000
Modtager Kulturministerens Handicapidrætspris i 2009