Ligestilling skal hjælpe DIF med at få flere medlemmer

DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, holdt i dag oplæg ved FN-ligestillingsinitiativ Gender Diversity Roundtable Denmark.
21. jun 2017
DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, holdt i dag oplæg ved FN-ligestillingsinitiativ Gender Diversity Roundtable Denmark.

”For os i Danmarks Idrætsforbund handler det om at få flere medlemmer og vinde flere medaljer. I virksomhederne handler det om bundlinjen, men en af udfordringerne er den samme: Der er for få kvinder i vores bestyrelser, og det hæmmer vores muligheder for at nå vores mål.”

Sådan siger DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen, efter mødet i dag med 14 andre topchefer i regi af FN’s ligestillingsinitiativ Gender Diversity Roundtable Denmark.

”Vi må konstatere, at vi herhjemme halter bagefter, når det gælder ligestilling. Der er en skævhed i alle tre sektorer - højere læreanstalter, samfundsorganisationer og virksomheder – med langt flere mænd end kvinder i bestyrelserne. Det skal vi gøre noget ved.”

”Flere kvinder i bestyrelserne betyder, at virksomheden eller organisationen bliver langt bedre til at finde de veje, de skal gå for at få flere kvindelige kunder eller medlemmer i idrætsforeningerne. Et godt eksempel fra vores egen verden er Fodbold Fitness. Den aktivitet fandt DBU på for at tilgodese lidt ældre fodboldinteresserede mænd. Det viste sig at på grund af navnet, så tiltrak Fodbold Fitness langt flere kvinder end mænd og blev en stor succes. Det var så held i uheld for os, men det viser potentialet. Vi mænd er ofte ikke i stand til at sætte os ind i de behov og ønsker, som moderne kvinder har,” siger Morten Mølholm Hansen.  

Eksemplet med Fodbold Fitness indgik i det oplæg, som DIF's direktør holdt på mødet.

Egen interesse
”Efter det første møde i dag er det mit indtryk, at mødedeltagerne fra alle tre sektorer er indstillet på virkelig at gøre noget ved problemstillingen. Vi må følge med tiden for at få afsat produkter og udvikle vores idrætstilbud, så de er attraktive for moderne mennesker. Det er simpelthen i vores egen interesse,” slutter Morten Mølholm Hansen. 

De næste møder i Gender Diversity Roundtable afvikles i november og i foråret. I den mellemliggende tid skal der udarbejdes konkrete løsningsforslag til strategier og virkemidler.

Danmarks Idrætsforbund har allerede vedtaget en strategi for at få flere kvinder ind i DIF’s og forbundenes bestyrelser. Ambitionen er at få en kønsfordeling på minimum 70-30.

For mere information og kommentarer:
DIF's direktør, Morten Mølholm Hansen: Mobil 21 66 37 74.