8.929 elever til Skole OL-finalen

Skole OL-finalen sætter deltagerrekord med 8.929 elever fra 382 klasser. De dyster i atletik, bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning.
14. jun 2017
Skole OL-finalen sætter deltagerrekord med 8.929 elever fra 382 klasser. De dyster i atletik, bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning.

Der er sved på panden, masser af kampråb og olympisk ild, når Ceres Park & Arena i Aarhus i disse dage danner olympisk ramme om Skole OL-finalerne 2017. I alt dyster 8.929 elever fra landets 4.-7. klasser om de eftertragtede medaljer i atletik, bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning.

Niels Nygaard, der er formand for DIF, siger:

”Man kan ikke andet end at blive glad, når man kigger på knap 9.000 aktive børn i en ramme, som kombinerer olympiske værdier, idræt, skole og idrætsforeninger. Det er en olympisk cocktail, som vi er meget stolte af at have skabt i DIF-idrætten,” siger Niels Nygaard. Han fortsætter:

”Hvert år sætter Skole OL deltagerrekord, og det vidner om, at vi har lavet et fantastisk koncept med fokus på fairplay, fællesskab og idræt. Og selvom vi siger, at det ikke handler om at vinde, men om at være med, så er det alligevel godt at se, hvordan der kæmpes indædt i de enkelte konkurrencer og ikke mindst, hvordan klassekammeraterne bakker op om hinanden,” slutter DIF’s formand.

Deltager rekord og nye perspektiver

48.900 børn fra 2.352 klasser har deltaget i de indledende Skole OL-stævner, som har været afviklet i hele Danmark fra Sæby i nord til Maribo i syd. De 48.900 deltagende elever er deltagerrekord, da den seneste rekord fra 2016 lød på 34.567 elever. Rekorden er dog også godt hjulpet på vej af fire nye idrætsgrene, så eleverne nu ikke længere udelukkende springer, løber og kaster, men også skyder, ror, spiller og svømmer. 

En stolt Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund og formand for Skole OL’s styregruppe, siger:

”Det har været en fantastisk Skole OL-sæson. Knap 50.000 børn fra landets 4.-7. klasser har prøvet kræfter med Skole OL-disciplinerne, og vi har været rundt i hele Danmark,” siger Jakob Larsen og fortsætter:

”Det er dejligt at se, hvordan skole- og foreningssamarbejdet hvert år fungerer bedre og bedre, og hvilken seriøsitet som både lærere, trænere og ikke mindst elever går til opgaven med. Desuden har det været spændende at byde nye idrætter velkommen i Skole OL-familien. Forhåbentlig kommer endnu flere til næste år, for perspektiverne med Skole OL er store. Vi læner os ikke tilbage og er tilfredse. Vi vil nå endnu flere elever med endnu flere idrætter i fremtiden,” slutter formanden for Skole OL-styregruppen.   

Ved finalerne i Aarhus deltager flere nuværende og tidligere OL- eller paralympiske atleter. Sølvvinderen fra OL i Rio på 400 m hæk, Sara Slott Petersen, og banecykelrytteren, Niels Fredborg, der vandt OL-medalje ved OL i 1968, 1972 og 1976, tænder den olympiske ild, mens atletikudøveren, Daniel Wagner, der har tre paralympiske medaljer på CV’et, deler medaljer ud.

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde og afvikles i 2017 for niende gang i træk. I år er første gang, at der ikke blot er atletikdiscipliner på programmet, men også bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fairplay. Der er store ambitioner for udbredelsen af Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Før konkurrencerne begynder, er der åbningsceremoni, som består af, at den skoleolympiske ild tændes, nationalmelodien synges, taler afvikles og indmarchen finder sted. På den måde ’låner’ Skole OL flere af de olympiske traditioner.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL.

Finalen afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som ikke blot leverer rammerne, men også tre millioner kroner årligt over de kommende år.  

 Læs mere på www.skoleol.dk.  

Fakta:

  • Skole OL så dagens lys i 2009
  • I 2017 konkurrerer eleverne i atletik, bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning
  • 48.900 elever fra 2.352 4.-7. klasser har deltaget i Skole OL i 2017
  • 8.929 elever fra 382 klasser deltager i finalestævnet, som afvikles i Aarhus for første gang
  • Skole OL-finalerne afvikles fra den 13.-16. juni.

 Yderligere kommentarer:
Niels Nygaard, formand for DIF, mobil: 20737112
Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund og formand for Skole OL-styregruppen, 29444332