DIF bakker op om OL-tildeling til Los Angeles og Paris på samme tid

IOC’s bestyrelse har besluttet at gå videre med forslaget om at tildele OL-værtskaberne for 2024 og 2028 samtidig.
10. jun 2017
IOC’s bestyrelse har besluttet at gå videre med forslaget om at tildele OL-værtskaberne for 2024 og 2028 samtidig.
Los Angeles og Paris er de to eneste tilbageværende kandidater i kapløbet om at blive vært for OL i 2024. På et møde i IOC’s ’executive board’ er det blevet vedtaget at gå videre med anbefalingen om, at de to byer skal have hvert sit OL. Dermed er vejen banet for, at den ene by får værtskabet i 2024, mens den anden by får det i 2028. 

Forslaget er dog ikke endeligt vedtaget. På en ekstraordinær IOC-session i Lausanne den 11.-12. juli præsenteres forslaget for IOC-medlemmerne, som endeligt skal vedtage, om de to værtskaber skal tildeles samtidigt på sessionen den 13. september i Lima. Her vil det også blive besluttet, hvem af de to byer, der skal være vært i 2024 og 2028.

Baggrunden for forslaget er blandt andet, at mange byer falder fra i kapløbet om at blive OL-vært, da alene budprocessen er meget omkostningstung og derfor skræmmer mange.

Niels Nygaard, der er formand i DIF ser med meget positive briller på IOC-bestyrelsens blåstempling af forslaget:

”Alt for omkostningstunge budgetter og alt for mange ’hvide elefanter’ fra tidligere OL-værtsbyer har skræmt mange kandidatbyer væk. Det gælder derfor nu om at sikre værtskabet på hænder, som vi tror på kan sende de rigtige signaler om bæredygtighed, omkostningsbevidsthed og organisatorisk dygtighed. Det kan de to meget stærke bud fra Paris og Los Angeles,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Det er en meget utraditionel løsning, som IOC formentlig endelig vedtager på sessionen i Lima, men det er en klog beslutning, for det sikrer samtidig arbejdsro til at finde en mere holdbar model fremadrettet,” slutter Niels Nygaard.

Yderligere kommentarer:
Niels Nygaard: 20737112