DIF-direktør med i FN-ligestillingsinitiativ

DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm, deltager i FN-ligestillingsinitiativet, Gender Diversity Roundtable Denmark, der skal bidrage til at øge antallet af kvindelige ledere i Danmark.
8. jun 2017
DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm, deltager i FN-ligestillingsinitiativet, Gender Diversity Roundtable Denmark, der skal bidrage til at øge antallet af kvindelige ledere i Danmark.
The Boston Consulting Group Denmark (BCG) og UN Women samler nu 15 topchefer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og samfundsorganisationer i det nye ligestillingsinitiativ, Gender Diversity Roundtable Denmark. Fokus er på at finde frem til konkrete værktøjer og løsninger for at få flere kvinder på ledelsesgangen. 

Morten Mølholm ser frem til det første ’roundtable’:

”I idrætten arbejder vi for at give alle en chance, og det gælder ikke kun på banen, i hallen eller på vandet, men også på ledelsesniveau i foreninger og forbund. Vi er således stålsatte på sikre en mere ligelig kønsfordeling på idrættens topposter. Vi har eksempelvis en målsætning om en kønsfordeling på minimum 30 procent kvinder i bestyrelserne i DIF og vores 61 specialforbund, da forskning viser, at bestyrelser med en mere ligelig kønsfordeling tager bedre beslutninger. Og den procentsats må gerne blive endnu højere. Vi vil fremadrettet arbejde med målsætninger og sætte fokus på forskning og erfaringer fra andre brancher. Det bliver derfor spændende at få ny inspiration og søge løsninger med de 14 andre ledere ved FN-ligestillingsinitiativet den 21. juni,” siger Morten Mølholm.

En af initiativtagerne bag det kommende ’roundtable’ siger om det nye FN-ligestillingsinitiativ:

"Vi kender diagnosen, men nu er det tid til at finde kuren. Hos UN Women håber vi, at deltagerne i det nye Gender Diversity Roundtable både vil hente inspiration hos hinanden og sammen identificere konkrete initiativer, der de kommende år kan bane vejen for mange flere kvindelige ledere i Danmark”, siger Asger Ryhl, Nordic Director i UN Women.

Fokus på handling og konkrete værktøjer 

I fællesskab skal medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark arbejde målrettet inden for hver deres respektive sektor for at fremme en større mangfoldighed i ledelsesteams. De skal agere både som tænketank, vidensdelingscenter og bannerførere for nye konkrete værktøjer. 

Den 21. juni finder det første møde i Gender Diversity Roundtable Denmark sted i FN-byen i København. Her skal medlemmerne blandt andet diskutere ny forskning på området og drøfte løsninger på de benspænd, kvinder oplever i dag – herunder blinde karriereveje, oversete ledelsesambitioner og mangel på reel fleksibilitet, så karriere og familieliv kan forenes. 

Medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark er:
Facilitatorer
Mai-Britt Poulsen, CEO, The Boston Consulting Group Denmark
Asger Ryhl, Nordic Director, UN Women
 
Virksomheder
Jais Valeur, CEO, Danish Crown
Thomas Thune Andersen, Chairman, Dong Energy
Malou Aamund, CEO, Google DK
Pernille Erenbjerg, CEO, TDC
Peder Holk Nielsen, CEO, Novozymes
 
Uddannelsesinstitutioner: 
Henrik C. Wegener, rektor, UCPH
Per Holten-Andersen, rektor, CBS
Hanne Leth Andersen, rektor, RUC
Anders Bjarklev, rector, DTU
Anya Eskildsen, CEO, Niels Brock
 
Organisationer:
Morten Mølholm Hansen, CEO, DIF
Charlotte Rønhof, underdirektør, DI
Kasper Sand Kjær, formand, DUF
Lars Werge Andersen, formand, Dansk Journalistforbund
Henriette Laursen, CEO, KVINFO

Yderligere kommentarer:
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, 21663774