Løb i København og på Frede-riksberg med Kronprinsen når han fylder 50

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i København / Frederiksberg og i landets fire andre største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.
26. maj 2017
Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i København / Frederiksberg og i landets fire andre største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

I anledning af Kronprinsens runde dag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest hele mandag den 21. maj 2018. Royal Run, som eventen hedder, bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne komme helt tæt på Kronprinsen og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham.

Én kongelig festdag, to distancer, fem forskellige byer
I Danmarks fem største byer vil der være to distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Alle fem byer afholder hele dagen en lokal fest, hvor alle er velkomne. 

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbefest af i København / Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

Royal Run aktiverer danskerne
Kronprinsen er en ivrig løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Og med et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe – en af danskernes foretrukne motionsformer.  

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer”, fortæller Kronprinsen. 

Københavns Overborgmester, Frank Jensen, ser frem til at modtage Royal Run i Hovedstaden: 

”Royal Run bliver en storslået fejring af Kronprinsens fødselsdag, som vil samle tusindvis af glade løbere på Københavns gader. I København vil vi sætte fokus på at skabe et stærkt fællesskab omkring løbet og aktivere vores mange idrætsforeninger, frivillige, børn og unge. Det bliver en dejlig dag – helt i Kronprinsens ånd”, siger overborgmester Frank Jensen.

Frederiksberg Kommunes borgmester, Jørgen Glenthøj, glæder sig ligeledes over det kommende Royal Run på Frederiksberg:                                                                                                                  

”Jeg synes, det er en sjov ide at markere Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med et motionsarrangement og samtidig gøre dagen til en folkefest på tværs af hele landet.  På Frederiksberg vil vi gerne motivere så mange som muligt til at bevæge sig, så vi bakker meget op om kronprinsens hensigt og glæder os til at modtage både den kongelige fødselar og alle løberne på Frederiksberg,” siger han.

Spartas direktør, Dorte Vibjerg, Andreas Jeppesen, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

”Vi er stolte over, at man har valgt Sparta som partner til at sikre en gennemført afvikling af dette enestående arrangement i København og på Frederiksberg. Det kræver en stor ekspertise at få alt til at gå op i en højere enhed, når så mange danskere skal hylde hele Danmarks kronprins på en aktiv og anderledes måde", siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Følg med i Royal Run
På Royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark vil man kunne følge med i forberedelserne til den store dag. Der vil løbende være tips til træning og inspirationshistorier om, hvordan man kan komme i gang med at løbe. 

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run. 

FAKTA OM ROYAL RUN:

  • Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
  • Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
  • Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
  • Lokale arrangører for Royal Run København / Frederiksberg: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion
  • Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Royal Run Nyhedsbrev
  • Kontakt: Henriette Leth Nielsen, kommunikationschef i Dansk Atletik Forbund: 20 15 22 20