Løb i Aalborg med Kronprinsen når han fylder 50

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i Aalborg og i landets fire andre største byer: Aarhus, Esbjerg, Odense og København / Frederiksberg.
26. maj 2017
Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i Aalborg og i landets fire andre største byer: Aarhus, Esbjerg, Odense og København / Frederiksberg.

I anledning af Kronprinsens runde dag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest hele mandag den 21. maj 2018. Royal Run, som eventen hedder, bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne komme helt tæt på Kronprinsen og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham.

Én kongelig festdag, to distancer, fem forskellige byer
I Danmarks fem største byer vil der være to distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Alle fem byer afholder hele dagen en lokal fest, hvor alle er velkomne. 

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbefest af i København / Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

Royal Run aktiverer danskerne
Kronprinsen er en ivrig løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Og med et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe – en af danskernes foretrukne motionsformer.  

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer”, fortæller Kronprinsen. 

Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, ser frem til den kongelige fødselsdag: 

”Vi glæder os rigtig meget til at være en del af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag, når han til næste år besøger Aalborg for at deltage i Royal Run. Kronprinsens private interesse for sport hænger godt sammen med den sportsånd, der præger Aalborg. Vi er meget tit med, når det gælder store sports- og idrætsstævner. Når deltagerne snører løbeskoene til Royal Run, kommer de til at løbe langs Aalborgs flotte havnefront og andre smukke områder. Det giver løberne en helt særlig løbeoplevelse gennem byen, og der er mange, der vil bidrage til, at løbet bliver en kæmpe stor oplevelse ved at lave mange forskellige aktiviteter langs ruten. Jeg kan garantere for, at hver eneste deltager vil få en fantastisk løbetur, og jeg glæder mig meget til selv at deltage. I Aalborg er vi altid klar til at tage imod gæster fra Kongehuset, og vi vil gøre alt for, at besøget bliver festligt for fødselaren, for deltagerne og for borgerne i Aalborg,” slutter siger Borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Formand for Aalborg Atletik & Motion, Jørgen Hein, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

”I Aalborg Atletik og Motion er vi stolte over at skulle være en del af Royal Run næste år.  Vi glæder os til at afvikle et løb med høj kvalitet, hvor mange forskellige befolkningsgrupper bliver inddraget. Vi håber på at have 8.000 deltagere til start på de to distancer – en engelsk mile og 10 km. Det bliver en helt uforglemmelig festdag på havnefronten. Og vi kan allerede nu afsløre, at ruten vil indeholde forskellige kongelige elementer,” fortæller Jørgen Hein.

Følg med i Royal Run
På Royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark vil man kunne følge med i forberedelserne til den store dag. Der vil løbende være tips til træning og inspirationshistorier om, hvordan man kan komme i gang med at løbe. 

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run. 

FAKTA OM ROYAL RUN:

  • Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
  • Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
  • Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
  • Lokale arrangører for Royal Run Aalborg: Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
  • Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Royal Run Nyhedsbrev
  • Kontakt: Henriette Leth Nielsen, kommunikationschef i Dansk Atletik Forbund: 20 15 22 20