Løb med Kronprinsen når han fylder 50

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København / Frederiksberg.
26. maj 2017
Hans Kongelige Højhed Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run”. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre Kronprinsen på to forskellige distancer i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København / Frederiksberg.

I anledning af Kronprinsens runde dag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest hele mandag den 21. maj 2018. Royal Run, som eventen hedder, bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne komme helt tæt på Kronprinsen og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham.

Én kongelig festdag, to distancer, fem forskellige byer
I Danmarks fem største byer vil der være to distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Alle fem byer afholder hele dagen en lokal fest, hvor alle er velkomne. 

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbefest af i København / Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

Royal Run aktiverer danskerne
Kronprinsen er en ivrig løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Og med et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe – en af danskernes foretrukne motionsformer.  

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer”, fortæller Kronprinsen. 

Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), fortæller, at planlægningen er i fuld gang:

”Vi er meget glade for, at bevægelse kommer til at være omdrejningspunktet for den folkelige fejring af Kronprinsens 50 års fødselsdag. I DIF og DGI har vi et mål om at få verdens mest aktive befolkning gennem vores fælles vision ”Bevæg dig for livet”. Med en så stor kongelig løbefest er jeg sikker på, at vi både kan få sat gang i en stor folkelig fest og bevægelse i hele landet. Med de to distancer kan alle være med, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at arrangere en festlig dag i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og de fem byer. Planlægningen er i fuld gang”. 

Følg med i Royal Run
På Royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark vil man kunne følge med i forberedelserne til den store dag. Der vil løbende være tips til træning og inspirationshistorier om, hvordan man kan komme i gang med at løbe. 

Arrangørerne bag Royal Run
Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run. 

FAKTA OM ROYAL RUN:

 • Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
 • Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
 • Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
 • Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:
  • Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
  • Aarhus Kommune og Aarhus 1900
  • Esbjerg kommune og Esbjerg Atletik og Motion
  • Odense Kommune og Odense Atletik/OGF
  • Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion
 • Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Royal Run Nyhedsbrev
 • Kontakt: Charlotte Brix Andersen, kommunikationschef i DIF: 40 35 34 31