Kronprinsen fik sved på panden til Skole OL

Kronprinsen holdt en peptalk, løb med eleverne og skød Skole OL i gang på Østerbro Stadion i dag.
9. maj 2017
Kronprinsen holdt en peptalk, løb med eleverne og skød Skole OL i gang på Østerbro Stadion i dag.

Der var store smil og sved på panden hos både Kronprinsen og eleverne fra 45 københavnske 6. og 7. klasser, da Skole OL i dag blev afviklet på Østerbro Stadion. Kronprinsen holdt først en pep talk for de 1.134 elever, inden han overværede OL-løber, Anna Møller, tænde Skole OL-ilden. Efterfølgende løb de sammen forrest, da alle eleverne løb en opvarmningsomgang på stadion.

Skole OL foregår 37 steder i Danmark i maj og juni, og alle 4.-7. klasser kan deltage. I 2017 forventes det, at op mod 50.000 elever deltager i de indledende lokale Skole OL, og de knap 8.000 bedste kvalificerer sig til finalerne i Aarhus den 13.-16. juni.

”Jeg glæder mig hvert år over Skole OL. Det er et fantastisk eksempel på, hvordan landets folkeskoler og foreninger kan arbejde sammen om motion og bevægelse,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Skole OL handler naturligvis for mange børn om at vinde. Det kan man tydeligt se, når man går rundt på Østerbro Stadion i dag.  Men det handler i høj grad også om samarbejde, fair play og fællesskab, for det er klassen, der kvalificerer sig til finalen i Aarhus og ikke den enkelte elev. Og netop sammenholdet, tror jeg, er grunden til, at Skole OL er blevet så stor en succes. Det er de færreste elever, som ikke ønsker at tilbringe en hel dag sammen med sine klassekammerater og heppe hinanden frem til sejr,” slutter formanden for DIF.

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde, men det låner en masse traditioner fra det rigtige OL. Der er eksempelvis indmarch, ilden tændes, og der uddeles medaljer. Disciplinerne er i flere tilfælde tilrettet alderen, så børnene fx ikke kaster med spyd, men med ’hylere’, og man ror ikke på søen, men i ergometermaskiner.

Skole OL så dagens lys i 2009, men her var det kun for københavnske skoleelever. I 2012 blev Skole OL landsdækkende og i 2017 er det nu udvidet, så klasserne ikke kun kan deltage i atletikdiscipliner, men også i bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL. Læs mere på www.skoleol.tv2.dk.

Yderligere kommentarer:
Niels Nygaard, formand for DIF, 20737112