Nyt forbund på vej ind i DIF

Fem midlertidige idrætter er med ved OL i Tokyo. Det er baggrunden for, at DIF ved dagens årsmøde gjorde klar til at udvide med et 62. specialforbund.
6. maj 2017
Fem midlertidige idrætter er med ved OL i Tokyo. Det er baggrunden for, at DIF ved dagens årsmøde gjorde klar til at udvide med et 62. specialforbund.
Repræsentantskabet vedtog på DIF’s årsmøde en lovændring, som betyder, at Dansk Surf og Rafting Forbund på budgetmødet i efteråret kan optages som det 62. specialforbund under DIF. Baggrunden er, at der er fem midlertidige idrætsgrene med på programmet ved OL i Tokyo i 2020, og IOC kræver, at olympiske idrætter – også de midlertidige – skal være medlemmer af de nationale olympiske komitéer.

Surfing er en af disse fem idrætsgrene, og med lovændringen er der nu åbnet op for midlertidige specialforbund under DIF, og at disse midlertidige specialforbund kan nøjes med en forenklet optagelsesprocedure. Det betyder i praksis, at Dansk Surf og Rafting Forbund kan optages som midlertidigt medlem i forbindelse med DIF’s budgetmøde i efteråret.

”Jeg ser frem til, at vi snart kan byde Dansk Surf og Rafting Forbund velkommen i DIF-familien. OL udvikler sig hele tiden, og det er fint, at nye idrætsgrene og –tendenser kan blive vist frem på den største scene,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Forbundet vil som andre nye forbund modtage grundstøtte i reduceret omfang over de første fire års medlemskab og vil udover grundstøtten få adgang til strategistøtte og initiativstøtte efter gældende regler.

Ud over surfing har idrætterne karate, klatring, skateboard og baseball/softball også fået status som midlertidige idrætter ved OL i Tokyo. Karate og klatring er allerede organiseret i DIF. Skateboard vil efter planen blive en aktivitet under Danmarks Rulleskøjte Union, som allerede er medlem af DIF, mens baseball forventes organiseret via Dansk Softball Forbund, som også er medlem af DIF.

For yderligere oplysninger kontakt Niels Nygaard, formand for DIF, nny@dif.dk, 20737112