Jubilar Niels Nygaard genvalgt som DIF-formand

Niels Nygaard blev lørdag eftermiddag genvalgt som formand for DIF. Det er 10 år siden, han blev valgt som formand for idrætsorganisationen.
6. maj 2017
Niels Nygaard blev lørdag eftermiddag genvalgt som formand for DIF. Det er 10 år siden, han blev valgt som formand for idrætsorganisationen.

For 25 år siden blev Niels Nygaard valgt ind i DIF’s bestyrelse, og for 10 år siden blev han valgt som formand, da han afløse Kai Holm. Lørdag eftermiddag blev jubilaren så genvalgt som formand for en toårig periode. Der var ingen modkandidater til posten som formand for DIF.

Når han bliver bedt om at fremhæve de største succeser i årtiet som formand, så peger han især på de gode samarbejdsrelationer.

”På tre vigtige områder har samarbejdsrelationerne aldrig været bedre, end de er i dag, og det en meget vigtig årsag til, at dansk idræt står så stærkt i øjeblikket,” siger Niels Nygaard og peger på forholdet til henholdsvis specialforbundene, DGI og Team Danmark.

”Det banebrydende arbejde med strategiaftaler og dermed en ny måde at udbetale støtte på har kun kunnet lade sig gøre på grund af den gode atmosfære, som hersker os og specialforbundene imellem.”

”Forholdet til DGI er i dag også på et helt andet niveau, end for 10 år siden. Vores fælles vision, Bevæg dig for livet, hvor vi vil skabe 700.000 flere aktive danskere, er det største, der er sket i dansk idræt. Tidligere har forholdet været præget af mistro og konkurrence, men nu hersker der tillid og samarbejdslyst.”

”Endelig er der Team Danmark. Jeg har fulgt udviklingen i gennem 30 år, siden Team Danmark blev etableret, og samarbejdet har aldrig været bedre og mere tillidsfuldt, end det er i dag. Hvis vi ikke samarbejder, spilder vi en masse kræfter. Nu bruger vi vores kræfter konstruktivt, og det er en af årsagerne til, at vi har haft et jubelår på elitefronten med OL i Rio som højdepunktet,” vurderer Niels Nygaard.

Politikere, Tokyo og det internationale i kikkerten

Han er nu blevet genvalgt for yderligere to år. Hans vil konsolidere og udvikle forholdet på de tre nævnte områder. Og så vil han have fokus på yderligere tre områder i de kommende år. 

”Jeg vil have staten og kommunerne mere aktivt ind i visionsarbejdet. Skal vi have fat i 700.000 flere danskere, så skal vi have politikerne med, og der ligger en stor opgave i at sikre, at det sker.”

”Der er forventninger om et lige så godt resultat ved OL i Tokyo i 2020, som vi fik i Rio, men kravene til forberedelse, materiel og setup vokser hele tiden. Derfor skal vi i den kommende tid skaffe de penge, som er nødvendige, og det er en stor opgave”.

”Endelig skal vi sætte et stort dansk fodaftryk internationalt. Det er deprimerende, at de internationale skandaler med doping og korruption tilsyneladende ingen ende vil tage. Vi skal have danskere ind, hvor vi kan påvirke udviklingen og sørge for, at de danske normer og værdier vinder indpas,” siger DIF-formanden.

Genvalg over hele linjen

Der var generelt ingen valgdramatik i forbindelse med årsmødet, da der denne gang ingen kampvalg var. Det betød, at Tine Teilmann, Lotte Büchert, Flemming Knudsen og Christian Pedersen alle blev genvalgt til DIF’s bestyrelse.

Torben Jessen meddelte allerede inden årsmødet, at han efter 25 års tro tjeneste ikke genopstillede som formand for Dopingnævnet og Matchfixingnævnet. Disse to poster bliver overtaget af henholdsvis Nanna Blach og Michael Friis Rasmussen.

For kommentarer kontakt Niels Nygaard, nny@dif.dk, 20737112

Blå bog om Niels Nygaard

Født 27. januar 1953

Tidligere atletikudøver (DM-guld på 1500 meter i 1972)

Formand for Dansk Atletik Forbund 1986-1992

Medlem af DIF’s bestyrelse siden 1992

Formand for DIF siden 2007

Medlem af EOC’s Executive Committee

Medlem af IOC’s Commission on Public Affairs and Social Development through sport

Medlem af bestyrelsen for Brøndby Hallen

Medlem af bestyrelsen for CCPA

Medlem af bestyrelsen for Danske Spil A/S

Medlem af bestyrelsen for Hall of Fame

Medlem af Olympisk Idrætsforum