DIF-formand rakte hånden ud til politikerne

I sin mundtlige beretning rakte DIF’s formand Niels Nygaard hånden ud til politikerne og inviterede til et samarbejde om at få flere danske til at være aktive.
6. maj 2017
I sin mundtlige beretning rakte DIF’s formand Niels Nygaard hånden ud til politikerne og inviterede til et samarbejde om at få flere danske til at være aktive.
DIF og DGI’s vision, Bevæg dig for livet, har et mål om at gøre 700.000 flere danskere fysisk aktive. På DIF’s årsmøde lørdag inviterede formand Niels Nygaard i sin mundtlige beretning til et bredt samarbejde om at nå målet.

” Vi har bygget huset. Vi er flyttet ind hos hinanden. Nu skal vi bygge videre og rulle bevægelsen endnu længere ud. I den kommende tid øger vi derfor antallet af partnerskaber,” sagde Niels Nygaard fra talerstolen til repræsentantskabet og gæsterne, som blandt andet talte kulturminister Mette Bock (LA). 

”Vi forstærker dialogen med regeringen og politikerne på Christiansborg. Vi er glade for, at Bevæg dig for livet er skrevet ind i regeringsgrundlaget – og vi ser frem til at få regeringen aktivt inddraget i arbejdet med at realisere visionen.”

”Idrætten kan – og skal – selv gøre meget for at bevare og udbygge foreningsdeltagelsen. Men målet om at få 700.000 danske medborgere - som i dag er inaktive – til at dyrke idræt og motion, kan vi kun nå, hvis det sker i et tæt samarbejde med regering, folketing og landets 98 kommuner,” sagde DIF-formanden.

To værtsbyer for at sikre pusterum
I sin mundtlige beretning afslørede Niels Nygaard desuden, at han bakker op om IOC-præsident Thomas Bachs forslag om at vælge de to næste værtsbyer på samme tid, når der er IOC-session til september.

”Det gælder derfor nu om at sikre værtskabet på hænder, som vi tror på kan sende alle de rigtige signaler om bæredygtighed, omkostningsbevidsthed og organisatorisk dygtighed. Det kan de to meget stærke bud fra Paris og Los Angeles”.
 
”Derfor bakker vi i DIF op om den noget utraditionelle løsning at vælge værtsbyen for 2028 fire år før tid. Og så vil IOC få et pusterum til at finde ud af en mere holdbar model for OL i 2032 og de følgende lege,” lød det fra Niels Nygaard.

 Han kom i sin beretning også ind på blandt andet skolereformen, kommunalvalget og OL.

Læs hele DIF-formandens mundtlige beretning her

For yderligere kommentarer:
Niels Nygaard, formand for DIF, nny@dif.dk, 20737112