PRESSEINVITATION: Kronprinsen besøger Skole OL i København

Kronprinsen holder en ’peptalk’ og løber en runde med eleverne, når Østerbro Stadion danner ramme om Skole OL den 9. maj.
4. maj 2017
Kronprinsen holder en ’peptalk’ og løber en runde med eleverne, når Østerbro Stadion danner ramme om Skole OL den 9. maj.
Der er indmarch, olympisk ild og medaljer på spil. Skole OL på Østerbro Stadion låner flere af OL-traditionerne, når der den 9. maj er Skole OL for omkring 1.000 elever fra 45 københavnske 6. og 7. klasser.

Pressen inviteres til at dække Skole OL den 9. maj på Østerbro Stadion, som får besøg af Kronprinsen og OL-løber Anna Møller.

Program tirsdag den 9. maj:
8.45: Gymnastikshow, mens børnene venter på indmarchen
8.55: Kronprinsen ankommer til Østerbro Stadion
9.00: Indmarchen begynder
9.10: Åbning ved speaker
9.15: Korte åbningstaler v. Kronprinsen og Københavns overborgmester Frank Jensen.
9.20: Den olympiske ild tændes v. OL-løber Anna Møller
9.25: Nationalsang
9.27: Opvarmning
9.32: Kronprinsen løber forrest sammen med OL-løber Anna Møller på en opvarmningsomgang på stadion. Bagved løber alle eleverne.
9.37: 2 km motionsløb: Kronprinsen skyder løbet i gang
9.43: De første løbere kommer i mål
10.00: Motionsløbet lukker
10.10: Løb, spring, kast og ergometerroning sættes i gang og fortsætter til ud på eftermiddagen
10.30: Præmieoverrækkelse 2 km motionsløb

Journalisterne får mulighed for at stille spørgsmål til Kronprinsen om Skole OL, kort før han forlader Østerbro Stadion.

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Over 50.000 elever fra landets 4.-7. klasser dyster i atletik, bueskydning, ergometerroning, eSport og svømning. Hver klasse deltager i en enkelt idrætsgren, og man deltager som klasse og ikke som enkeltperson. Der afvikles 39 lokale Skole OL rundt om i hele landet, og de bedste klasser – svarende til cirka 8.000 elever - kvalificerer sig til finalen, som i år er flyttet fra København til Århus og afvikles den 13. til 16. juni.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner med Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens krav om 45 minutters idræt og bevægelse om dagen. 

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.tv2.dk.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL.

Tilmelding
Pressetilmelding senest mandag den 8. juni kl. 10.00 til Jakob Draminsky, jdr@dif.dk, 28893678. Mødetid for pressen om tirsdagen er kl. 8.45 ved tribunen på Østerbro Stadion.