Danmarks første idrætscertificerede bosted

Mangel på motion i psykiatrien får den gennemsnitlige patients levetid til at falde
3. maj 2017
Mangel på motion i psykiatrien får den gennemsnitlige patients levetid til at falde

Idræt er nu en fast del af hverdagen på bostedet klintegården i Frederikssund. Klintegården er nemlig netop blevet idrætscertificeret. Det betyder bl.a., at beboerne bliver tilbudt 60 minutters fysisk aktivitet hver dag.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Danmarks Idrætsforbund, som står bag den nye idrætscertificeringsordning.

"Jeg er stolt over, at klintgården i Frederikssund Kommune nu bliver landets første idrætscertificerede bosteder”, siger John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune. 

Usund levevis
Mennesker med psykiske vanskeligheder som for eksempel depression, skizofreni eller angst kan ofte have store udfordringer med deres sundhed på grund af fysisk inaktivitet eller anden usund levevis. Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at folk med de nævnte psykiske lidelser ofte dør 15-20 år tidligere end den gennemsnitlige borger.

”Det er ikke en målgruppe, som går ned i den lokale idrætsforening af sig selv. Vi vil gerne gøre vejen mellem bosted og idrætsforeningen kortere” siger Mogens Damgaard, som er medlem af Forbundsledelsen i DAI med ansvar for Idræt for Sindet.

Bostedet samarbejder tæt med den frivillige idrætsforening Vikingerne. Medarbejderne på Klintegåden er igennem vinteren og foråret blevet efteruddannet i at varetage idrætten.

Der er brug for at højne livskvaliteten i specielt denne udsatte gruppe. Derfor er man på Klintegården klar til at foretage nogle livsstilsændringer, der er med til øge livskvaliteten.

Målet er, at der i 2017 er syv bosteder, som er blevet idrætscertificeret. Det næste bosted bliver allerede certificeret i slutningen af maj. Hver tredje år bliver det vurderet, om det enkelte bosted stadig kan kalde sig certificeret.