234 klubber inviterer til gratis tennis på lørdag

7.500 danskere forventes at svinge ketsjeren til rekordstor Tennissportens Dag lørdag d. 29. april. Det er gratis at deltage, og formålet er blandt andet at vise, at spillet er blevet meget lettere for nybegyndere.
26. apr 2017
7.500 danskere forventes at svinge ketsjeren til rekordstor Tennissportens Dag lørdag d. 29. april. Det er gratis at deltage, og formålet er blandt andet at vise, at spillet er blevet meget lettere for nybegyndere.

Smashes, sol og stegte pølser er på dagsordenen, når DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund for andet år i træk afholder Tennissportens Dag i regi af samarbejdet Bevæg dig for livet – Tennis. De 6.000 besøgende sidste år førte efterfølgende til 1400 nye medlemmer i de 195 deltagende foreninger. Det har betydet endnu flere tilmeldinger i år.

”Vi glæder os til at vise tennisinteresserede og nysgerrige danskere, hvad vi kan tilbyde. Tennis er i dag meget mere end klassisk 1 mod 1 på grus og med den traditionelle gule bold. Vi har et koncept med forskellige boldtyper på mindre baner tilpasset alder og niveau, der både er lettere for nybegyndere, familier og seniorer. Det giver mulighed for at kombinere den aktive tid i foreningslivet med kvalitetstid sammen med familien,” siger Lorenz Sønderby, visionsleder i Bevæg dig for livet - Tennis.

Tennisfest for børn og voksne
Det er gratis at deltage på dagen, og klubberne stiller udstyr til rådighed for nysgerrige spillere i alle aldre. Arrangementerne varierer mellem alt fra familietennis og instruktion til grillhygge. I Frederiksværk åbner to lokalpolitikere kommunalvalgkampen i en duel på tennisbanen, og Hjørring Tennisklub rykker ud i bybilledet med street tennis i gågaden. Fællesnævneren er glæden ved tennissporten og fællesskabet i foreningen. 

”Det er vigtigt, at man bruger dagen som et udstillingsvindue. Vi ved fra tidligere år, at det giver mange nye medlemmer, når vi får lov til at vise alle de gode muligheder, som vi kan tilbyde. Og så gavner det også, når man får lov til at være med i det sociale miljø uden om selve spillet, der også fylder meget på sådan en dag og i foreningslivet generelt,” siger Lorenz Sønderby.

I år forventes der godt 7.500 deltagere på tværs af de 234 tilmeldte foreninger afhængig af vejret på dagen.

Læs mere om Tennissportens Dag og find en klub nær dig på http://www.bevaegdigforlivet.dk/tennis/her-spiller-vi

Hent billeder her.

For yderligere information, kontakt:
Lorenz Sønderby, visionsleder i Bevæg dig for livet – Tennis: 24 61 14 04

Bevæg dig for livet
Partnerskabet mellem DGI og DIF er det største i dansk idræt nogensinde. Det er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden. Visionen er, at Danmark skal være den mest idrætsaktive nation i verden. I 2025 skal 50 procent af danskerne være aktive i en idrætsforening, og 75 procent skal være fysisk aktive.

Læs mere om Bevæg dig for livet her.