Veteraner når målet

Veteranerne i Veterans In Motion har færdiggjort deres utrolige rejse over isen i Grønland. Gruppen vender hjem igen til Danmark lørdag 15. april klokken 15.00.
14. apr 2017
Veteranerne i Veterans In Motion har færdiggjort deres utrolige rejse over isen i Grønland. Gruppen vender hjem igen til Danmark lørdag 15. april klokken 15.00.
Fysisk aktivitet, vilje og udfordringer kan flytte mennesker og grænser. Det ved en gruppe fysisk og psykisk sårede soldaterveteraner fra foreningen Veterans In Motion, som med succes netop har færdiggjort en 384 kilometer lang rejse på turski fra Mestersvig til Daneborg i det østlige Grønland.

Efter den hårde, men velgennemførte ekspedition står veteranerne tilbage med ømme kroppe og et nyt syn på livet og ikke mindst de udfordringer, som livet bringer eller allerede er har bragt. 

Alle mand klarede ved en fælles indsats ekspeditionens udfordringer, hvad enten det var møderne med isbjørne, hård blæst, 38 minusgrader, forfrysninger, mentale nedbrud eller overbelastningsskader.

Ekspeditionen sluttede af med en etape på halvmaratondistancen, hvilket var den absolut længste på hele rejsen. 

Jonas Hjorth Andersen, som er PTSD-skadet veteran udtaler: 
”Tænk sig, at man skal bruge 28 dage i en arktisk ørken for at genfinde sider og kvaliteter i sig selv, som man troede var borte for evigt. Jeg havde i starten af ekspeditionen et par hårde dage, da jeg havde svært ved at omstille mig mentalt, men har efterfølgende haft 26 dage, hvor jeg hver dag føler, at jeg har udviklet mig og flyttet mig i forhold til mine udfordringer. Jeg har ikke siden, jeg fik PTSD, haft en så lang periode, hvor jeg har haft mentalt overskud og en positiv indstilling til livet.”
 
Veterans In Motion lander i Københavns Lufthavn lørdag den 15. april kl. 15.00.
 
Man kan følge Veterans In Motions strabadser det førstkommende efterår på Kanal 5, hvor Lars Brygmann, som har været med i Grønland, vil være vært på dokumentar om ekspeditionen.  

Veterans In Motion er en forening for skadede veteraner. Foreningen forsøger ved hjælp af ekstreme fysiske aktiviteter at rykke veteranernes grænser. Aktiviteterne skal være drevet af de skadede veteraner selv for derigennem at give veteranerne øget selvtillid i en hverdag uden for Forsvaret.

Veterans In Motion udspringer fra det succesrige DIF Soldaterprojekt, som i 2011 så dagens lys med fokus på at flytte skadede veteraner fra a til b via fysisk aktivitet. Ekspeditionen til Grønland, som veteranerne kalder for Arctic Challene, er den foreløbige kulmination for denne gruppe af veteraner.Yderligere information: 

Christian Alexander Lanz, veteran og formand for Veterans In Motion
Mobil: 0045 51 51 52 88 

Rune Oland Tanggaard, projektleder, DIF Soldaterprojekt 
Mobil 0045 27 49 49 50 

Jacob Bech Andersen, DIF Kommunikation 
Mobil 24 41 12 13, jaa@dif.dk 

Billeder
Billeder fra Grønlandsekspeditionen kan hentes gratis her https://www.skyfish.com/p/dif
Billederne skal krediteres fotograf Brian Mouridsen.